4 X Tips om te besparen op je vakantie

Droom jij weg van een heerlijke vakantie en tijd voor jezelf? Om even tot rust te komen en op te laden na een hectische periode? En heb je niet zoveel geld te besteden om op vakantie te gaan? Dan hebben we goed nieuws, want een vakantie kun je zo duur maken als je zelf zou willen. In dit artikel bespreken we daarom graag 4 bespaartips zodat je een betaalbare en toegankelijke vakantie tegemoet gaat. De geldzorgen laten we thuis, we gaan genieten van een mooie tijd!

4 x besparen op je vakantie

Kortingen

De eerste bespaartip zit in het oriënteren waar kortingen worden gegeven. Boek je extra vroeg je vakantie? Dan ontvang je meestal vroegboekkorting. En wist je dat het beste moment om je vliegtickets te boeken acht weken voor vertrek is? Handig om aan te houden als je weet dat je graag op vliegvakantie zou willen. In de categorie geld besparen op een aankoop: hou ook rekening met wisselkoersen als je iets koopt in het buitenland. Door verandering van de koers kan je goedkoper/duurder uitkomen! Door hier bewust mee om te gaan, kan je een hoop besparen!

De reis

We hebben het al even over vliegvakanties gehad, maar je kunt er ook voor kiezen om te genieten van een autovakantie of nog goedkoper; een fietsvakantie. Uiteraard kan je besparen als je keuze is gevallen op een fietsvakantie, mits je geen nieuwe fiets hoeft aan te schaffen. Dat is namelijk een flinke investering, maar als je eenmaal de eigenaar bent van een comfortabele vakantiefiets dan kan de ontspannende én sportieve vakantie starten! Het is een goedkope manier van reizen, bovendien beleef je de omgeving ook intenser. Denk voor vertrek nog even aan je fietsverzekering van Centraal Beheer zodat je uitgebreid verzekerd bent voor schade en diefstal in Nederland en in het buitenland.

Zelf koken

Lekker eten proef je niet alleen in een restaurant, maar maak je net zo gemakkelijk zelf. Bovendien is zelf koken met aandacht gelijk een ontspannende manier om bewuster van je vakantie te genieten. Door zelf de ingrediënten te kopen en de maaltijd te maken, bespaar je geld! Mocht je gaan backpacken, dan kun je ook even naar deze bespaartips kijken.

Onderneem gratis activiteiten

Je kunt de activiteiten die je onderneemt ook zo kostbaar maken als je zelf wilt. In dit artikel lees je tips hoe je kunt besparen op een dagje uit. Ook kan je de vakantiedagen vullen met gratis activiteiten die écht de moeite waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld de toeristinformatiepunten waar je je kunt informeren over lokale hotspots en bezienswaardigheden. Ontvang een toeristenkaart en ontdek zelf de mooiste plekjes van de omgeving.

Geniet van de vakantie, een onvergetelijke tijd toegewenst!Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners