4 zaken waar je niet op moet besparen als ondernemer

Hoewel het als ondernemer ontzettend belangrijk is om zoveel mogelijk te kunnen besparen, zijn er ook een aantal zaken waar je beter niet op kunt besparen. Van de grote bestedingen als marketing en promotie budgetten, tot de kleinigheidjes zoals je relatiegeschenken bedrukken. Waar je nu beter niet op kunt besparen als ondernemer, lees je hier. Zo weet je precies waar je aan toe bent, en waar je dan wel weer op kunt besparen!

4 zaken waar je niet op moet besparen als ondernemer

1. Je marketing en promotie

Als jouw doelgroep niet weet dat je bestaat, of niet weet wat je te bieden hebt, kunnen ze ook niet bij jouw onderneming aankloppen. Een van de belangrijkste zaken als ondernemer is dan ook het hanteren van een goed marketing- en promotiebeleid. Of je dit nu middels de traditionele mix doet met behulp van posters en flyers, of liever online actief aanwezig bent: alle beetjes helpen. Laten we ook niet vergeten dat zaken als je relatiegeschenken bedrukken, give-aways en andere handige promotionele tools ook ontzettend belangrijk zijn en net zo goed onderdeel moeten zijn van je marketing- en promotiebeleid. Houd hier dus zeker voldoende budget voor beschikbaar!

2. Verjaardagen en feestdagen

Heb je medewerkers voor je werken, of een intiem contact met je klanten? Dan mogen ook zeker de verjaardagen en feestdagen zoals kerst niet vergeten worden. Denk aan het geven van kleine geschenken, van een leuk kaartje tot een uniek kerstpakket. Het zijn juist deze kleine, attente gebaren die ervoor zorgen dat jouw onderneming een geweldige reputatie heeft en blijft houden.

3. Je website en online aanwezigheid

Je website moet er simpelweg op-en-top uitzien: het is tegenwoordig nu eenmaal vaak de eerste indruk die potentiële klanten van je krijgen. Zelfs wanneer je een groot deel van je budget kwijt raakt aan het opzetten van je website: doe het goed! Je website en online aanwezigheid zorgen in sommige gevallen wel voor tachtig procent van je nieuwe klanten. Zorg dat de website overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is, en dat de bezoekers direct kunnen vinden wat ze nodig hebben. Ook de nodige social media kanalen kunnen belangrijk zijn; voor veel ondernemers genereren social media zoals Facebook en LinkedIn een grote bron van inkomsten.

4. Je SEO

Om je website goed vindbaar te maken onder je doelgroep, is een goede SEO belangrijk. Heb je hier zelf geen of weinig verstand van? Trek dan wat budget uit om dit uit te besteden. Wanneer jij beter vindbaar bent dan je concurrenten, sleep jij die nieuwe klanten binnen!


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners