5 meubels waar je het best in kan investeren

Zijn meubels een uitgave of een investering? Je kunt meubilair zien als praktische gebruiksvoorwerpen die je na verloop van tijd vervangt door nieuwe producten, of je kunt het zien als een investering waar je voor een lange periode van kunt genieten. De keuze voor een meubelstuk kan heel persoonlijk zijn, je kent vast wel iemand die geen afscheid kan nemen van die ene stoel die zo heerlijk zit. Hier zijn 5 meubels waar je volgens ons het best in kan investeren.

5 meubels waar je het best in kan investeren

Waar moet je op letten bij de aanschaf van meubels?

Er zijn verschillende overwegingen die een rol spelen bij de aanschaf van meubilair. Voor velen zal de prijs een factor zijn. Let vooral op de prijs/kwaliteitsverhouding. Een tafel van 1000 euro die 20 jaar meegaat is in feite goedkoper dan een tafel van 500 euro die na 5 jaar aan vervanging toe is. Daarnaast speelt het uiterlijk ook een rol, het oog wil uiteraard ook wat. De beschikbare ruimte is een factor, daarbij moet je niet alleen kijken naar het individuele meubelstuk maar naar het interieur als geheel. Een enorm bankstel voor een hele familie met een eettafel voor twee personen werkt uiteraard niet. Als laatste adviseren we om niet alleen te kijken naar de tijd die het meubelstuk in de kamer zal staan, maar de tijd die er daadwerkelijk gespendeerd wordt in het dagelijks gebruik. Een luxe relaxfauteuil kopen terwijl je de meeste tijd doorbrengt aan de keukentafel met je familie of vrienden? Dat is toch wel jammer van de investering.

1. Bank

Er wordt vaak als eerste gekeken naar een fauteuil waar je zelf heerlijk in kunt zitten. Maar wanneer je de woning deelt met huisgenoten zul je snel ontdekken hoe fijn het is om samen te relaxen op een bank. Een goede bank is een zetel, een chaise lounge, soms een bed en een plek om samen heerlijk knus te genieten. Let op met budget banken met gebrekkige ondersteuning die na enkele jaren doorzakken. Een paar honderd euro verschil zal echt wel merkbaar zijn.

2. Bed

We brengen pakweg een derde van ons leven door in bed, zorg er dan ook voor dat je hier kunt genieten. Boxsprings zijn heel populair, maar een goed bedframe met een degelijk matras is uiteraard ook mogelijk. Een verdeling in zones lijkt heel interessant, tot je beseft dat mensen gedurende de nacht bewegen, verschuiven en omrollen. Een matras moet overal voldoende ondersteuning bieden en zeker niet te zacht zijn. Met een matras topper houd je het matras niet alleen langer schoon, maar lig je ook comfortabeler.

3. Kast

Een kast kan heel mooi zijn, toch moet je ook zeker naar het praktische gebruik kijken. Tegenover de decoratieve waarde moet ook ruimte staan. Kasten met schuifpanelen in plaats van deuren besparen veel ruimte omdat ze geen uitdraai hebben, een inloopkast heeft ook geen achterwand nodig. In de huiskamer kun je vaak met planken aan de muur een kast tot het minimale uitkleden. Heb je ook al eens gedacht aan een kist in plaats van een kast? En dan een kist die dubbele dienst doet als bank.

4. Tafel

Er wordt bovenmatig veel aandacht besteed aan bankstellen, terwijl een huiskamertafel doorgaans vaker gebruikt wordt. Studeren, lezen, eten, samen een spelletje spelen, ga zo maar door. Een tafel met middenvoet geeft een ruimtelijk effect en je hebt geen last van poten aan de uiteinden waar je steeds achter haakt.

5. Stoelen

Het staande bureau is alweer achterhaald, zitten is toch fijner. De hoogte van de stoel moet afgestemd worden op de hoogte van de tafel. Let op met de poten en de vloerbekleding, scherpe pootjes kunnen een ‘blijvende indruk’ achterlaten. Let op met stoelen die voorzien zijn van elastische banden of veren, deze zullen na verloop van tijd hun vorm verliezen. Kun je de stoel laten renoveren of is vervanging de enige oplossing?

Andere slimme accessoires voor thuis

Laten we ook accessoires in huis niet vergeten, en dan met name slimme oplossingen die het woongenot zullen verbeteren. Met smart home apparatuur en software geniet je meer dan ooit van jouw woning, kijk maar eens naar deze opties:

  • Mooie verlichting: Je gaat achterover zitten op jouw favoriete chaise lounge om een film te kijken, met een tik op je tablet begint de film en de lampen gaan in ‘cinema’ mode. Dat soort luxe bereik je met de huidige generatie smart lights. Speel met kleur en geniet van de eindeloze mogelijkheden.
  • Elektrische gordijn / rolgordijn: Een elektrische gordijnrails is op zich al een heel praktische vorm van raamdecoratie, met automatische binnenzonwering op maat wordt het écht genieten. Maatwerk rolgordijnen sluiten perfect aan op de kozijnen zodat er geen licht binnensijpelt, met een app, een sensor of zelfs met je stem bedien je de raamdecoratie terwijl je leest, kookt of eet.
  • Luidsprekers met spraakassistent: Over stembediening gesproken; met mooie luidsprekers zoals de Sonos One of kleine speakertjes zoals de Google Home Mini hoef je geen knop meer in te drukken. Slimme speakers houden jouw ogen van het beeldscherm en laten je bezig zijn met dingen én personen die er echt toe doen.

Meubels en accessoires die goed op elkaar zijn afgestemd versterken elkaar in vorm en functie.
Zorg dus voor balans in het interieur.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners