5 tips om geld te besparen in jouw huishouden

Er zijn veel verschillende manieren waarop je in huis geld kunt besparen. In deze blog staan 5 tips die jou helpen om je geld minder snel en onnodig uit te geven. Het lijken misschien open deuren, maar hoe vaak pas jij deze tips al toe?

1. Check of je tv-abonnement goedkoper kan

Veel tv-abonnementen zijn combi-pakketten waarbij je ook meteen een internet- en telefoonabonnement afsluit. Daarbij heeft een abonnement op tv vaak veel extra functionaliteiten die je niet gebruikt, maar waar je helaas wel voor betaalt. Wat als je alleen behoefte hebt aan simpel tv-kijken? Gelukkig is het ook mogelijk om alleen een tv-abonnement af te sluiten, zonder internet en bellen. Zo krijg je bij Digitenne het goedkoopste tv-abonnement zonder onnodige abonnementskosten waar je niet op zit te wachten.

2. Zet je elektronische apparaten niet op stand-by

Grote kans dat veel van je elektronische apparaten op een stand-by stand staan wanneer je ze niet gebruikt. Dit is zonde, want hierdoor ontstaat sluipverbruik. Sluipverbruik houdt in dat apparaten onnodig energie verbruiken. Vaak is het voldoende om de uitknop te gebruiken, maar het is nog beter om de stekker uit het stopcontact te halen. De beste manier is het gebruik van een zogenaamde standby killer: een stekkerdoos voor één of meer stekkers met een aan- en uitknop. Hierdoor hoef je niet elke ochtend en avond het hele huis door om alle stekkers eruit te trekken. Daar heeft natuurlijk niemand zin in!

3. Maak gebruik van spaar- en ledlampen

Verlichting is één van de grootste kosten in het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van een huishouden. Al lange tijd is bekend dat spaar-en ledlampen minder elektriciteit verbruiken dan gewone lampen. Het lompe design en het lelijke licht was voor veel mensen een reden om geen spaar-of ledlampen te kopen. Gelukkig is het aanbod de laatste tijd toegenomen en is er genoeg variatie om een goede spaar-of ledlamp te kopen voor jouw huis. Tip: het installeren van een dimmer zorgt voor een nóg lager verbruik van energie.

4. Plaats radiatorfolie achter je kachel

Veel warmte van je radiator ontsnapt via de buitenmuur waar de radiator tegenaan hangt. Plaats radiatorfolie aan de achterkant van de radiator om dit te voorkomen. Radiatorfolie bestaat namelijk uit twee isolerende lagen van hard en zacht schuim, afgedekt met een aluminium. Dit zorgt ervoor dat 90% van de directe stralingswarmte van de radiator de kamer in wordt teruggekaatst. Ga je de radiatorfolie zelf bevestigen?. Hierdoor hoef jij minder te stoken en dus minder te betalen.

5. Douche korter & bespaar water

Tijdens het douchen onder een normale douche verbruik je al snel 6 liter water per minuut. Bij een regendouche is dit zelfs 15 liter per minuut. Veel meer water dan dat je dus daadwerkelijk nodig hebt. Voor het reduceren van watergebruik bestaan waterbesparende douchekoppen. De douchekop ziet er hetzelfde uit als een normale douchekop, maar laat minder waterstroming door. Hierdoor bespaar je tot 50% aan water. Men doucht gemiddeld 5 à 10 minuten, waardoor het je per keer al 15 tot 30 liter water oplevert. Minder gebruik = minder kosten. Een kleine moeite, maar grote gevolgen voor de portemonnee!


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners