5 tips om geld te besparen met time management

Tijd is geld. Een cliché, maar zeker wel waar. Een uur heeft een bepaalde waarde als het om geld gaat en deze waarde is voor iedereen anders. Een werknemer kan werken tegen een loon van 50 euro per uur. In dit geval is een uur tijd dus 50 euro waard. Je kunt als ZZP’er een uurtarief rekenen van 75 euro. Dan is jouw tijd dus 75 euro per uur waard. Zo kun je een prijskaartje aan jouw tijd hangen. Hoe meer tijd je verspilt, hoe meer geld je verliest. Je kunt dus geld besparen door je tijd optimaal in te delen. Een cursus time management leert je hoe jij geld bespaart met time management. Hieronder vind je alvast 5 praktische tips!

5 tips om geld te besparen met time management

1. Verwijder afleidingen

Afleidingen nemen ongemerkt veel waardevolle tijd weg. Je kunt dus flink geld besparen door afleidingen weg te nemen. Wanneer je smartphone op je bureau ligt, dan ben je heel snel geneigd om met regelmaat even te kijken of je iets gemist hebt. Het gaat dan niet alleen om belletjes of berichtjes, maar ook om social media meldingen. Voor je het weet zit je helemaal ‘vast’ in je smartphone en raak je veel tijd kwijt. Word je bewust van jouw persoonlijke afleidingen en verwijder deze. Je zult zien dan je dan makkelijker gefocust blijft.

2. Prioriteer je taken

Je hebt waarschijnlijk veel verschillende taken op een dag, maar lang niet al deze taken zijn heel belangrijk. Met het oog op een effectief time management is het belangrijk om je bewust te zijn van de waarde van taken. Iedere taak heeft een eigen niveau als het gaat om prioriteit, dus besteed hier aandacht aan en prioriteer je taken op slimme wijze. Je kunt ze dan op de juiste volgorde uitvoeren en dit bespaart tijd.

3. Leer afwijzen

Nee zeggen is voor veel mensen erg lastig. Toch is het wel nodig als je tijd, en dus geld, wilt besparen. Wanneer je niet in staat bent om extra taken af te wijzen, dan wordt hier op den duur misbruik van gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je steeds meer taken van anderen toegeschoven krijgt, waardoor je minder tijd overhoudt voor je eigen taken. Bedenk je altijd dat jij je alleen bezig hoeft te houden met taken die tot jouw functieomschrijving behoren. Leer op een vriendelijke wijze taken van anderen af te wijzen om tijd te besparen.

4. Gebruik productiviteit apps

De smartphone kan een bron van afleidingen bevatten, maar kan je ook het antwoord bieden als je worstelt met het besparen van tijd. Er zijn namelijk veel verschillende apps die je kunt gebruiken om je focus te verbeteren en je productiviteit te verhogen. Deze apps kunnen ook worden gebruikt op een tablet. Dit kan de oplossing zijn als je smartphone een bron van afleiding is.

5. Gebruik een time tracker

We gaan vaak zo op in onze activiteiten dat we ons niet bewust zijn van de tijd die ondertussen verstrijkt. Je wilt even kort een kijkje nemen op je social media accounts en voor je het weet ben je een half uur van je dag kwijt. Dat kost je uiteindelijk veel geld! Je kunt een time tracker gebruiken om goed inzicht te krijgen in hoeveel tijd je nu werkelijk besteedt, zowel aan taken en activiteiten als aan afleidingen. Door bewust te worden van je tijd ga je er ook beter en effectiever mee om.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners