5 tips om te besparen op je kerstpakket

Al jarenlang geven werkgevers hun werknemers een extraatje tijdens de feestdagen. Een blijk van waardering, vaak in de vorm van het kerstpakket. Waar het kerstpakket van oudsher mee werd gegeven als steun aan de armen, is het tegenwoordig meer een plezierige manier om de medewerker te laten zien dat je ze waardeert. Maar wat als je een flink aantal medewerkers hebt en eigenlijk geen budget tot je beschikking hebt om ze allemaal te voorzien van een luxe kerstpakket? Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om met extra goedkope kerstpakketten, evenveel kwaliteit en waardering aan je medewerkers mee te geven.

5 tips om te besparen op je kerstpakket

1. Kijk en vergelijk

Er zijn tientallen aanbieders van kerstpakketten op de markt. Iedere aanbieder met zo zijn eigen plus en minpunten. Neem dus ook de tijd om verschillende aanbieders te vergelijken. Er zijn namelijk meer dan voldoende budget pakketten te vinden met evenveel waarde als een duur, luxe pakket. Kies dan ook niet voor de snelste of de gemakkelijkste, maar kijk en vergelijk verstandig.

2. Doe het zelf

Heb je voldoende tijd tot je beschikking of wellicht medewerkers die graag de handen uit de mouwen steken; doe het dan gewoon zelf! Je kan voor lage prijzen verschillende leuke items aanschaffen. Maak een boodschappenlijstje en wandel eens door de supermarkten heen. In bulk aankoop kun je het misschien voor een nog lagere prijs krijgen ook. Op deze manier kun je met handgeselecteerde items, je kerstpakket helemaal naar eigen smaak invullen. Plaats alle artikelen in een leuk mandje, vul met wat kleurrijk opvulmateriaal, cellofaan eromheen en klaar is Kees!

3. Zorg voor een goed gevuld pakket

Heb je minder budget tot je beschikking en kun je de doos of mand maar half vullen? Ga dan op zoek naar een kleinere verpakking. Een volle kleine verpakking ziet er een stuk gevulder uit dan hetzelfde assortiment in een grote verpakking. En een half lege doos maakt natuurlijk geen goede indruk op je medewerkers.

4. Persoonlijke waardering

Heb je een wat kleiner bedrijf? Houd dan ook het kerstpakket wat kleiner. Een lekker flesje speciaal bier of een mooie fles wijn kan al voldoende zijn. Schrijf er zelf een kaartje bij om het kerstpakket extra persoonlijk te maken. Op deze manier wordt jouw blijk van waardering niet alleen in geld of spullen uitgedrukt.

5. Houd het klein en normaal

Van veel kerstpakketten wordt vaak de helft van de spullen weggegooid. Een thema pakket kan bijvoorbeeld vol zitten met artikelen die de ontvanger normaal niet eet. Houd het dus klein en normaal.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners