5 tips om te besparen op je marketingkosten

Het runnen van een onderneming is niet altijd even goedkoop; en dan komen daar ook de marketingkosten nog eens bij. En dit zijn kosten die je niet zomaar kan negeren. De marketing van je onderneming is namelijk ontzettend belangrijk; zonder de juiste marketing weten jouw toekomstige klanten niet eens dat je bestaat. Maar hoe kun je de marketing nu goed uitvoeren zonder hier al te veel budget aan kwijt te zijn? We geven je graag wat handige tips.

5 tips om te besparen op je marketingkosten

1. Klein maar fijn

Er zijn maar genoeg kleine en goedkope manieren om je marketing net dat beetje extra te geven. Laat je relatiegeschenken bedrukken, ontwerp een uniek visitekaartje of ga wat vaker bij potentiële klanten langs voor een kopje koffie. Marketing kan groots aangepakt worden, maar kan ook in de kleine dingen van het ondernemerschap terugkomen.

2. Gebruik je netwerk

Je huidige netwerk beschikt misschien wel over professionals die je hun diensten maar al te graag voor een vriendenprijsje aanbieden. Maar dat is niet alles. Je kunt je netwerk ook gebruiken om jouw diensten te promoten. Als je eigen netwerk nog niet weet wat je doet, hoe zouden anderen het dan te weten moeten komen? Praat dus ook zoveel mogelijk over waar jij mee bezig bent als ondernemer, en vraag bekenden vriendelijk of ze jouw online uitingen misschien willen delen. Nee heb je, ja kun je krijgen! Er zou zomaar eens een potentiële klant in je netwerk verborgen kunnen zitten.

3. Ben actief online

Er zijn zoveel mogelijkheden om jezelf online in de markt te zetten; zonder dat je hier veel geld aan uit hoeft te geven. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van je social media of inzetten van e-mail marketing. Je kunt de hulp inschakelen van een professional, maar met voldoende onderzoek kun je ook gewoon zelf aan de slag gaan. Laat een tekstschrijver je webteksten analyseren, schrijf een aantal blogartikelen of begin een SEO controle om te kijken waar je online aanwezigheid nog zou kunnen groeien.

4. Speel met de psychologie

Achter marketing zit ongelooflijk veel psychologie. De indruk die bepaalde kleuren op mensen achterlaten, bepaalde woorden die bepaalde gevoelens oproepen en ga zo maar door. Doe wat onderzoek op dit gebied en zoek naar slimme tips en tricks die je zelf toe kunt passen. Zou jij bijvoorbeeld eerder een product van 10 euro kopen, of een product van 9,95?

5. Koop in bulk

Hoe meer je koopt, hoe hoger je korting vaak wordt. Koop je dus promotiematerialen zoals visitekaartjes in, koop dan meteen in bulk. Kun je een aantal maanden vooruit en krijg je nog een mooie korting ook.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners