6 manieren om te besparen waar jij nog niet aan had gedacht

Geld besparen, wie wil dat nu niet. Nu zijn er natuurlijk tientallen manieren te vinden om geld te besparen, maar wat als je die nu allemaal al toepast? Na grondig onderzoek hebben we in dit artikel de meest slimme manieren om te besparen voor je samengevoegd.

6 manieren om te besparen

1. Verzekeringen koppelen

Een van de grotere maandelijkse kosten zijn de verzekeringen. Door alle verzekeringen bij eenzelfde aanbieder af te sluiten kun je vaak een pakket korting verwachten. Zo kunnen zowel zorg, inboedel en brommerverzekering gewoon bij een en dezelfde aanbieder afgesloten worden. Maakt ook de administratie een stuk overzichtelijker!

2. Jezelf verzekeren

In het thema van verzekeringen is het ook gemakkelijk om alles eens goed onder de loep te nemen. Je hoeft namelijk niet altijd voor alles verzekerd te zijn. Die aanvullende tandartsverzekering is waarschijnlijk helemaal niet nodig. Door een spaarrekening te openen en hier af en toe wat geld op te zetten, heb je een potje voor de tandarts en andere zaken. Scheelt weer een hoop in de maandelijkse lasten.

3. Koop in bulk

Doe jij je boodschappen iedere week? Pak het eens anders aan. Struin 1 weekend de supermarkten af en ga op zoek naar aanbiedingen. Koop deze aanbiedingen in bulk en bewaar de items in de kelder. Zo kun je met de juiste aanbieding, voor 15 euro het hele jaar pasta eten. Houd natuurlijk wel rekening met de houdbaarheidsdatum van de producten.

4. Winkel online

Koop zoveel mogelijk items online. De online web winkels hebben namelijk dagelijks nieuwe kortingen. Vind je jouw product niet bij web winkel nummer 1, dan surf je gewoon naar web winkel nummer 2. De prijzen zijn vaak een stuk lager dan in de fysieke winkel en je kunt altijd wel een interessante korting vinden.

5. Zeg abonnementen op

Heb je nog steeds abonnementen op de Viva en de lokale krant lopen? Dan is het nu tijd ze op te zeggen. Je kunt tegenwoordig bijna alles namelijk gewoon online lezen. Dat scheelt je weer wat in de maandelijkse kosten. Hetzelfde geld voor het steunen van goede doelen. In plaats van die maandelijkse donatie, kun je beter eens in de zoveel tijd een donatie geven uit je spaarpotje.

6. Koop buiten het seizoen

Heb je winterkleding nodig? Dan koop je deze in de zomer. Hetzelfde geld voor kerstdecoratie, zwembroeken en andere seizoensgebonden items. Wanneer je ze buiten het seizoen aanschaft zijn ze echts tukken goedkoper.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners