9 belangrijke tips voor een voordelige vakantie

Tip 1: Last minute of ver van te voren?

Gemiddeld zijn de prijzen van een pakketreis zo’n zes maanden van tevoren of last minute (max 5 dagen voor vertrek) erg goedkoop. Veel reisaanbieders hebben speciale kortingen voor reizigers die extra vroeg boeken zoals een vroegboekactie of gaan stunten met de prijzen vlak voor vertrek.

Tip 2: Kies voor vertrek vanuit Duitsland

Vliegen vanuit Duitsland heeft verschillende voordelen. Je hebt last van minder files richting de luchthaven, zoals Schiphol. Daarnaast is het een vaak een stuk voordeliger dan vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven en je kan er ook nog eens goedkoop parkeren.

Tip 3: Ontwijk het hoogseizoen

Door op vakantie te gaan in de maanden voor of na het hoogseizoen ontwijk je; de hoge prijs, topdrukte op je vakantiebestemming en op het vliegveld.

9 belangrijke tips voor een voordelige vakantie

Tip 4: Vermijd het weekend

Vertrek op een doordeweekse dag naar je vakantiebestemming en profiteer van een goedkopere vakantie. Daarnaast is het op deze dagen een stuk minder druk op het vliegveld!

Tip 5: Alleen handbagage

Veel Europese vliegtuigmaatschappijen rekenen extra kosten voor het meenemen van een grote koffer. Neem daarom alleen mee wat je écht nodig, dit past prima in een handbagage koffer. Daarnaast ben je razendsnel het vliegveld van bestemming uit, aangezien je niet op je grote koffer hoeft te wachten bij het vliegveld.

Tip 6: Ga voor de minder bekende plaatsen of landen

Ook de minder bekende steden zijn super leuk om te bezoeken! Ga bijvoorbeeld naar Malaga in plaats van Barcelona, een super fijn alternatief en misschien een nog gezelligere stad. Of kies naar Bologna in plaats van Rome. Een prachtige stad met meer dan genoeg bezienswaardigheden en heerlijk eten!

een voordelige vakantie

Tip 7: Verborgen restaurantjes

Op vakantie wil je natuurlijk ultiem kunnen genieten van de lokale keuken. Vaak kom je terecht in de grote straten waarbij het stikt van de toeristische restaurants. Het eten is hier vaan wel prima, maar betaald vaak te veel geld voor wat het waard is. Probeer deze restaurants voorbij te lopen en op zoek te gaan naar restaurants in de kleinere straatjes. Zodra je veel locals ziet eten bij een restaurant, weet je dat je goed zit. Het eten smaakt hier met zekerheid heel veel beter en is een stuk goedkoper.

Tip 8: Ontdek de stad met de fiets

Als Nederlanders doen we graag veel op fiets. Op vakantie is het daarom extra leuk om een fiets te huren en de omgeving te verkennen op de fiets! Een fiets huren is in sommige landen vaak goedkoper dan een taxi of het openbaar vervoer. Sommige fietsverhuurbedrijven bieden ook een fietstocht aan langs de mooiste plekken van de stad. Een super unieke en goedkope manier om je vakantiebestemming te ontdekken.

Tip 9: Uitgaven onder controle

Na het thuiskomen van een ontzettende leuke vakantie is het natuurlijk een enorme tegenvaller als je erachter komt dat je net iets teveel geld heb uitgegeven. Dit kan je voorkomen door tijdens je vakantie je uitgaven bij te houden in een schrift of op je mobiel. Als je dit goed bijhoudt weet je wat je elke dag ongeveer uitgeeft, en waar je eventueel op kan besparen. Dit voorkomt een grote teleurstelling zodra je thuiskomt.

Genoeg tips voor het vinden, boeken en beleven van een voordelige vakantie. Veel vakantieplezier!Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners