Auto financieren

Auto’s zijn ons vervoermiddel en zijn voor veel mensen op die manier een belangrijk onderdeel van hun leven. De auto zorgt ervoor dat we altijd op tijd op onze bestemming aankomen en tijd kunnen besparen op vervoer. Natuurlijk heeft niet iedereen een spaarpotje over om een auto van te kopen. Je kunt dan overwegen om een auto te financieren, zodat je toch kunt autorijden en geen tijd hoeft te verspillen met fietsen of lopen. Is een auto financieren misschien iets voor jou? Lees gauw verder, dan vertellen we je er alles over.

Auto financieren

Wil je een tweedehands auto financieren of een nieuwe auto?

De keuze tussen een tweedehands auto of een nieuwe auto is geen onbelangrijke, zeker wanneer je van plan bent om deze te financieren. Je kunt jezelf dan een aantal vragen stellen met betrekking tot je budget, die hieronder op een rijtje zijn gezet.

  • Heb je een partner en kinderen?
  • Heb je een goed betaalde baan?
  • Heb je genoeg geld over aan het einde van de maand?
  • Heb je behoefte aan een grote of kleine auto?

Kijk naar deze vragen en beantwoordt ze eerlijk naar jezelf toe. Is het wel mogelijk om de auto die je voor ogen hebt te financieren? De antwoorden op de bovenstaande vragen geven je hier een goed beeld van. Het is namelijk niet zomaar iets om een dure of zelfs een goedkope auto aan te schaffen.

Kies daarnaast ook voor zuinigheid en denk aan het milieu. Zo vallen de gebruikskosten lager uit en is ook je impact op het milieu minder groot. Dit slaan veel mensen vaak over wanneer zij overwegen om een auto te gaan financieren, terwijl het wel invloed heeft op de kosten die je uiteindelijk maakt.

Zoek een onafhankelijke ‘expert’

Zoek iemand die jou alle informatie kan verschaffen die belangrijk is wanneer het gaat om de aanschaf van een auto. Misschien ken je zo iemand in je nabije omgeving, zoals familie of je eigen vriendenkring. Zo niet, vraag dan aan je omgeving of zij wellicht zo iemand kennen. Het voordeel van een ‘expert’ is dat je in ieder geval geen kat in de zak koopt. Het kan een drempel zijn om zo’n expert te vragen om hulp, omdat je niemand tot last wilt zijn. Bedenk je dan dat die persoon zoveel van auto’s weet omdat hij of zij er simpelweg een passie voor heeft. Een dagje op stap om een nieuwe auto voor jou te kopen is dan geen last, maar juist een lust voor diegene!

Geniet van je nieuwe auto

Wanneer je goed hebt nagedacht over welke auto je neemt en hoe je die gaat financieren, rest je niets anders meer dan volop te genieten van je nieuwe vierwieler. Wij wensen je in ieder geval veel succes en bovenal veilige kilometers toe.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners