Bespaar frustraties: waarom je room management in zou moeten zetten

Organisaties blijven groeien; en zo ook de bedrijfspanden waar zij zich in bevinden. In principe natuurlijk hartstikke fijn om met alle disciplines van een onderneming onder een dak te zitten. Maar wanneer het gaat om het inplannen van ruimten en het houden van vergaderingen kan dit ineens wat lastiger worden. Dat is het moment dat Room Management om de hoek komt kijken; een handige oplossing om de verdeling en het inplannen van ruimten binnen een bedrijfspand vlot en soepel te laten verlopen. Waarom je room management in zou moeten zetten, dat lees je natuurlijk hier.

Bespaar frustraties: waarom je room management in zou moeten zetten

1. Een goede organisatie

Een goede organisatie is natuurlijk ontzettend belangrijk. Hoewel externe vergaderlocaties erg aangenaam en ontspannend kunnen zijn, is hier niet altijd voldoende budget voor aanwezig. Dit betekent in veel gevallen dat de zalen en ruimten binnen een organisatie door verschillende afdelingen gebruikt moeten worden; en dat maakt een goede organisatie en planning ontzettend belangrijk. Gezien er meerdere collega’s zijn waar je deze zalen en ruimten mee moet delen, is het erg handig om gebruik te maken van room management tools waar je deze zalen en ruimten makkelijk mee kunt boeken en je vergadering in een handomdraai in kunt plannen.

2. Tijd voor- en na de vergadering

Deze room management tools maken het ook mogelijk (en een stuk makkelijker) om de tijd voor- en na de vergadering in te plannen. Zo heb je dus ook tijd om de lunch klaar te zetten, de laptop aan te sluiten op de beamer, hand-outs uit te delen, voldoende stoelen neer te zetten en andere zaken te verwerken om de vergadering goed voor te bereiden. Na de vergadering heb je vervolgens de tijd om de ruimte netjes achter te laten voordat er al een nieuwe groep collega’s voor je neus staat. De room management tools helpen je bij het maken van deze reserveringen en zorgen ervoor dat het makkelijk en soepel verloopt.

3. Dubbele boekingen voorkomen

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; loop je de ruimte binnen waar jij je vergadering voor zou moeten bereiden, blijkt je collega dezelfde ruimte geboekt te hebben. Ontzettend vervelend natuurlijk en het reserveren van een nieuwe ruimte kan last-minute erg lastig zijn. Room management zorgt ervoor dat dubbele boekingen voorkomen worden en houdt alle geboekte ruimten in een duidelijk overzicht. Zo kom je nooit voor een reeds geboekte ruimte te staan en kun je jouw vergaderingen in alle rust voorbereiden en afronden.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners