Bespaar op de energierekening met deze tips

Bespaar op de energierekening met deze tips

Ben je op zoek naar manieren om geld te besparen? Kijk dan eerst naar de vaste lasten. Wanneer je daarop kunt besparen, heb je immers elke maand profijt. Met de volgende tips zorg je ervoor dat de energierekening direct een stuk lager wordt!

Op naar A+++

Doe je al een aantal jaar met dezelfde wasmachine, droger of ketel? Dan kan dit een geschikt moment zijn om deze te vervangen. Vaak hebben de machines en apparaten die al wat ouder zijn een energielabel dat niet meer past bij deze tijd. In feite gooi je elke keer geld weg wanneer je wast, droogt of warm water gebruikt. De aanschafprijs van een nieuwe wasmachine is lang niet zo hoog als je denkt en een nieuwe ketel kopen is tegenwoordig in een paar klikken geregeld. Daarna kun je elke maand geld besparen zodat deze machines en apparaten zichzelf gewoon terugverdienen. Zeker wanneer er een A+++ label op de nieuwe wasmachine of droger zit.

Welke energieleverancier kies je?

Energie kost geld, maar het kost lang niet overal hetzelfde. Het is zeker de moeite waard om de verschillende aanbieders eens te vergelijken op basis van hetzelfde contract. Kijk ook eens naar de mogelijkheden om zelf stroom op te wekken. Een offerte voor zonnepanelen is binnen een paar minuten vrijblijvend verstuurd. Wil je hier ook mee aan de slag? Kijk dan of je de overtollige energie kunt verkopen aan je energieleverancier. Daar wordt de energierekening immers nog een stuk lager door.

Bewust de verwarming instellen

Een warm huis is erg prettig. Maar moet de verwarming ’s nachts ook op volle toeren draaien? Of wanneer je een weekendje weggaat? Natuurlijk niet. Door de verwarming terug te draaien naar 15 graden zorg je ervoor dat je het huis makkelijk weer kunt verwarmen wanneer je wel in huis bent én je bespaart al snel meer dan € 100 per jaar op de energierekening. Dat zijn aanpassingen die echt een flink verschil maken. Je kunt de verwarming al op tijd terugdraaien: een uur voordat je gaat slapen is het best. Zo koelt het langzaam af en daardoor slaap je ook nog eens beter.

Ledverlichting in plaats van gloeilampen

Een makkelijke stap om te besparen op de energierekening: investeer in ledverlichting en werk alle gloeilampen het huis uit. Bij ledverlichting gaat veel meer energie naar de verlichting zelf en niet naar verwarming zoals het geval is bij gloeilampen. Je hebt op die manier meer rendement én je hebt veel minder energie nodig om je huis te verlichten. Uiteindelijk bespaart dit zoveel op de energierekening dat de lampen zichzelf terugverdienen. Zeker wanneer je de lampen uitdoet in de ruimtes waar je niet bent en geen verlichting nodig hebt.

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners