Bespaar op je internetabonnement met deze praktische tips

De tarieven voor internet en tv zijn de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Zelfs oud-klanten worden bijna jaarlijks geconfronteerd met prijsverhogingen. Vandaar deze tips om je internet, tv en bellen abonnement qua prijs in ieder geval zo aantrekkelijk mogelijk te houden.

Werkelijke snelheid

Belangrijk om naar te kijken is de werkelijke snelheid. Er zit namelijk in de praktijk vaak een verschil tussen de snelheid waar je voor betaalt en wat je uiteindelijk krijgt. Zoals je begrijpt heeft het geen zin een supersnel abonnement te bestellen en te betalen, als je uiteindelijk maar de helft aan snelheid geleverd kunt krijgen.
Dit verschil in snelheid is bij VDSL over de telefoonlijn (de voordeligste internettechniek) te wijten aan de kwaliteit van de koperdraad en de lengte hiervan. Woon je ver van de straatkast of wijkcentrale, dan kan het zomaar zijn dat je maar 10% van de snelheid ontvangt die andere mensen in je straat wel halen. Vandaar dat een postcodecheck met daarbij de te verwachten snelheid altijd slim is om even te doen. Bij het internet vergelijken op een goede vergelijkingssite, maar ook op de sites van de providers vind je tegenwoordig de te verwachten snelheid op een specifiek adres.
Maar welke snelheid heb je dan echt nodig? Tegenwoordig wordt er steeds minder (illegaal) gedownload zoals vroeger, bijna alles kijk je streamend en dan heb je aan bijvoorbeeld een snelheid van 50Mb ruim voldoende. Het kiezen voor glasvezel of kabel is dus eigenlijk alleen slim als je echt veel snelheid nodig hebt, want in de praktijk is het vaak een stuk duurder dan VDSL.

Wat heb je verder nog nodig?

Kijk je echt nog veel ‘ouderwets’ tv of kijk je toch meer Videoland, NLZiet en Netflix? Deze streamingdiensten zijn ook niet gratis en kosten vaak ongeveer een tientje per maand. Het zou dan zonde zijn, daarnaast ook nog voor ruim tien euro per maand te betalen voor interactieve tv. Kijk dus eens goed waar je werkelijk nog gebruik van maakt, ook voor de tweede tv op de slaapkamer.
De vaste telefoon wordt ook steeds minder gebruikt omdat onbeperkt mobiel bellen ook steeds goedkoper wordt. Scheelt wellicht ook weer een paar euro in de maand.

Jaarlijks vergelijken

De echte prijsjesjager stapt jaarlijks over omdat je dan opnieuw gebruik kunt maken van een welkomstkorting. Vergelijkingssites geven bijvoorbeeld een eenmalig cashback en de providers lokken nieuwe klanten met een aantal maanden extra korting, ook vaak op zenderpakketten. Kijk je dus ieder jaar aan het eind van je contract even goed rond, kun je tientallen euro’s per jaar besparen. Een overstap is vaak zo geregeld met de overstapservice, de nieuwe provider zegt het oude abonnement voor je op en onderling stemmen ze de overstapdatum af. Zo betaal je niets dubbel en weet je zeker dat niet zonder internet komt te zitten.

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners