Bespaartips: 6 tips om te besparen op een autoverzekering

Veel mensen sluiten een autoverzekering af om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. En dat is zonde! Met deze 6 snelle (en simpele!) tips kun jij ook besparen op je autoverzekering.

Besparen op een autoverzekering

1: CHECK OF JE NOG GOED ZIT

Verander jij ook alleen je autoverzekering als je een andere auto koopt? En kijk je er de rest van het jaar niet meer naar om? Dan is de kans groot dat je verzekering niet meer bij je auto past. Of niet meer bij jouw leven. Hoog tijd dus om te bekijken of je nog wel goed zit.

Wat veel mensen niet weten, is dat het slim is om je autoverzekering te vergelijken op het moment dat:

  • je verhuist (zelfs al is dat binnen hetzelfde dorp of dezelfde stad)
  • er minder of juist meer kilometers in de auto worden gereden
  • je gezinssituatie verandert
  • en je auto weer een jaartje ouder is geworden

2: BETAAL PER JAAR

  • De makkelijkste tip: stop met maandbetalingen. Autoverzekeraars rekenen namelijk vaak een toeslag voor betalen in termijnen, zoals per maand. Heb je wat geld achter de hand? Betaal dan voortaan per jaar. Hiermee kan je tot wel 6% per jaar besparen. Mooi meegenomen dus!

3: PAST JE VERZEKERING NOG WEL BIJ JE AUTO?

Ben je al jaren WA, beperkt casco of allrisk verzekerd? Dan kan het goed zijn dat de dekking niet meer bij je auto past. Weten welke dekking nu bij jouw auto past? Maak dan een eerste selectie op basis van de leeftijd van je auto:

   auto van 0 - 5 jaar               allrisk verzekering           
   auto van 6 - 10 jaar               beperkt cascoverzekering          
   auto ouder dan 10 jaar    WA-verzekering

Kijk vervolgens naar de volgende zaken om te zien of een ruimere dekking beter bij jou past:

  • Ben je erg afhankelijk van je auto? Bijvoorbeeld voor je werk? Overweeg dan om voor een ruimere autoverzekering te kiezen. Zoals beperkt casco of allrisk.
  • Heb je veel schadevrije jaren of is de dagwaarde van je auto nog steeds hoog? Ook dan is het slim om geen minimale dekking te kiezen.
  • Heb je de lening van je auto nog niet afbetaald? Of zit je krap bij kas? Kies dan ook voor een ruimere dekking, zodat je eventuele schade vergoed krijgt van je autoverzekeraar.

Het verschil in kosten tussen verschillende dekkingen is soms heel klein. Maak een vergelijking van autoverzekeringen om te zien wat je een ruimere dekking je extra kost.


4: KRASJES EN DEUKJES ZELF BETALEN

Heb je een klein krasje of deukje in je auto? Soms is het dan slimmer (en goedkoper!) om de reparatiekosten zelf te betalen. Want: claim je de schade? Dan verlies je meestal je no-claimkorting. En hierdoor stijgen de kosten voor je autoverzekering. Maak daarom even een rekensom: hoeveel betaal je voor de reparatie? En hoeveel ga je in totaal meer voor je autoverzekering betalen als je de schade claimt?


5: VERHOOG JE EIGEN RISICO

Hoe hoog is jouw eigen risico eigenlijk? Veel mensen zijn geneigd om voor een zo laag mogelijk eigen risico te gaan, omdat je dan bij een schade dan maar een klein deel zelf betaalt. Maar als je wat geld achter de hand hebt, is het juist slimmer om een hoger eigen risico te kiezen. Dit weegt qua kosten vaak gemakkelijk op tegen die ene keer dat je schade hebt.


6: CHECK DUBBELE DEKKINGEN

Weet je zeker dat je niet dubbel verzekerd bent? Bijvoorbeeld een pechhulpverzekering bij je reisverzekering én bij je pechhulpverzekering? Zonde van het geld! Ga daarom voor jezelf na:

  • Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Check dan of je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering hebt. De kans is groot dat bij je losse rechtsbijstandverzekering al een verkeersdekking hebt, dan is een rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering dus niet nodig.
  • Heb je een pechhulpverzekering bij je reisverzekering afgesloten? Dan hoef je dit dus niet meer te verzekeren bij je autoverzekering.

En, kun jij ook besparen op je autoverzekering?Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners