Bespaartips voor de dure decembermaand

De decembermaand is een dure maand. Cadeaus die gekocht moeten worden voor Sinterklaas en Kerstmis, dinertjes met vrienden, een kerstboom inclusief versiering…al met al tikt het allemaal lekker aan. Wil je graag wat tips om deze dure maand door te komen? Ik geef je de beste bespaartips voor de dure decembermaand (en alle maanden erna).

Geld besparen in december

Tip 1: Verzamel cadeaus het hele jaar door

Sinterklaas, Kerstmis, maar ook verjaardagen zijn gezellige maar ook dure aangelegenheden. Door deze festiviteiten kan een maand als december al snel behoorlijk duur worden. Koop daarom cadeautjes het hele jaar door. Op deze manier spreid je de kosten en profiteer je van mooie aanbiedingen.

Tip 2: Organiseer samen het kerstdiner

Komen familie en vrienden dit jaar bij je eten? Organiseer samen het kerstdiner. Iedereen is dan verantwoordelijk voor zijn eigen gang (voor-, hoofd- en nagerecht) en de bijhorende kosten. Dit scheelt je behoorlijk veel geld, vooral als je een grote groep mensen hebt die komt eten.

Tip 3: Doe je aankopen online

Ook zo gevoelig voor impulsaankopen? Doe je aankopen online. Op deze manier profiteer je van alle aanbiedingen, maar ben je minder geneigd om impulsaankopen in je winkelmandje te stoppen dan wanneer je in de fysieke winkel bent.

Tip 4: Let op de aanbiedingen

De gouden tip is en blijft: let op de aanbiedingen. Vooral bij producten die je vaker gebruikt, is dit zeker handig. Bijvoorbeeld bij een 1+1 aanbieding op wasmiddel of 2+1 gratis op je favoriete shampoo. Let wel op dat je niet koopt om de aanbieding, maar dat je de producten ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Anders is het simpelweg zonde van je geld.

Tip 5: Koop je kerstdecoratie in de uitverkoop

Toe aan nieuwe kerstdecoratie? Stel dit nog even uit tot na de kerst, want dan gaan alle kerstversiering (inclusief die dure nepkerstboom) in de aanbieding. Je moet dan nog wel een jaartje wachten tot je de ballen kunt ophangen, maar je bespaart gegarandeerd veel geld.

Tip 6: Houd de uitverkoop in de gaten

Een nieuw jurkje voor tijdens de kerst of een gave outfit voor die leuke oud & nieuw party. Een complete feestlook kan behoorlijk oplopen in de kosten. Houd daarom de uitverkoop (deze begint vaak medio december) in de gaten. Ook loont het om je te abonneren op de nieuwsbrief van je favoriete winkels. Vaak hebben deze shops regelmatig mooie aanbiedingen of extra kortingsacties.

Tip 7: Kijk kritisch naar je zorgverzekering

December is de maand om te switchen naar een andere zorgverzekering. Kijk daarom kritisch naar je huidige verzekering en bepaal aan de hand hiervan of deze verzekering nog wel bij je past. Het kan namelijk zeker lonen om verschillende aanbieders te vergelijken zodat je voor jezelf de beste en meest voordelige keuze maakt.
Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.

© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners