Besparen op autokosten: ga voor lease

Misschien heeft je oude auto het opgegeven, wil je geld besparen of ben je gewoon aan een nieuwe auto toe. In wat voor situatie je jezelf ook bevindt, het leasen van een auto kan veel voordelen opleveren. Zeker wanneer je jouw voertuig ook (en misschien zelfs vooral) voor zakelijke ritten gebruikt. Want ook belastingtechnisch zitten er allerlei voordelen verbonden aan een lease. Maar welke voordelen biedt een leasecontract je eigenlijk? We leggen het je graag uit.

Besparen op autokosten ga voor lease

1. Je kunt zelf je leasetermijn kiezen

Wanneer je besloten hebt om tot een leasecontract over te gaan is het natuurlijk belangrijk om te kijken hoe lang je deze lease wilt laten lopen. Ga je voor een shortlease zakelijk, of misschien toch voor een langere leasetermijn? Welke termijn je kiest hangt af van je huidige situatie, de redenen waarom je het leasecontract aangaat en het uiteindelijke gebruik van de lease auto. Gelukkig heb je hier alle keuzevrijheid in, en kun je zelf beslissen welke leasetermijn het beste bij jou past.

2. Een gloednieuwe auto

Of je nu een bestelbusje of een saloon zoekt; je hebt keuze uit tientallen nieuwe, blinkende auto’s. Zonder hier daadwerkelijk een grote investering voor te hoeven doen. De betaling van een maandelijks leasebedrag brengt je natuurlijk in staat om die fantastische auto nu aan te schaffen, en niet na eerst jaren gespaard te hebben. Daarnaast is het aangaan van een lease vaak laagdrempeliger en voordeliger dan het afsluiten van een lening bij je huisbank.

3. Belasting technische voordelen

Wanneer je de auto als ondernemer least kun je deze investering van de winst aftrekken: onder de Investeringsaftrek, ook wel de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) genoemd. Hierdoor hoef je uiteindelijk minder belasting te betalen. Hoewel dit niet in alle gevallen zo is geldt dit in de meeste gevallen voor financial lease wel.

4. Je bent economisch eigenaar

Als economisch eigenaar van de auto mag je de auto op je balans zetten. Na de laatste betaling ben je ook juridisch eigenaar; en is de auto dus echt jouw eigendom.

5. Je kent je maandelijkse kosten

Wanneer je een contract aangaat weet je precies wat je maandelijkse kosten zijn; en deze kun je natuurlijk weer meenemen in de begroting. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan. Je betaalt je standaard leasebedrag, haalt er belastingtechnisch alle mogelijke voordelen uit en rijdt een gloednieuwe auto zonder enorm grote investering. Dat is nog eens goedkoop auto rijden!


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners