Besparen op je energierekening

De hoogte van je energierekening kan behoorlijk oplopen. Iedere maand betaal je tot wel honderden euro’s per huishouden aan verbruikte energie. Een grote kostenpost dus, en dat met geld wat je veel beter aan leuke dingen kan besteden. Gelukkig is het besparen op je energierekening goed mogelijk, zonder dat je ook maar iets van luxe hoeft in te leveren. Ben jij ook benieuwd hoe? Lees dan hieronder snel verder!

Besparen op je energierekening

Investeren in slimme lampen

Een eerste stap in het omlaag brengen van je maandelijkse kosten is het investeren in slimme lampen, zoals de Philips Hue lampen. Deze lampen kan je via een app bedienen met een tal van functies. Zo kan je tot wel 16 miljoen kleuren instellen en uit 50.000 wittinten kiezen, een ongelofelijk breed arsenaal. Ook zit er allerlei slimme functies op zoals het dimmen van het licht wanneer je even naar een andere kamer loopt of het juist feller maken wanneer je leest in de woonkamer. Via de app kan je zelfs je verlichting aan of uitzetten als je niet thuis bent. Een energiebesparende oplossing die voor iedereen binnen huis te halen valt.

Investeren in zonnepanelen

Het gebruik van zonnepanelen is steeds populairder. Het is een duurzame investering waar je wel even voor moet sparen. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook allerlei bedrijven waar je zonnepanelen kan je leasen en je de aanschafwaarde hierdoor verspreidt. Echter wil je ze toch zelf kopen, wees dan niet bang want deze investering verdient zichzelf binnen een paar jaar terug, simpelweg omdat je energierekening lager is. Na een aantal jaar verdien je zelfs op het gebruik van je zonnepanelen en draag je ook nog bij aan een beter klimaat.

Houd warmte binnen in de winter en buiten in de zomer

Eigenlijk gebruik je de verwarming alleen wanneer het koud is, in de winter dus. Door flink te stoken krijg je het lekker warm, maar het zou zonde zijn als deze warmte snel wegvloeit. Hierdoor moet je verwarming steeds bijstoken en dit is duur. Door simpelweg te investeren in dubbelglas, dikkere gordijnen en deuren dicht te houden bespaar je een hoop anders nutteloos verbruikte energie. Gek genoeg geldt dit ook voor de zomer. In de zomer wil je het huis koel houden en de warmte buiten. Door deze maatregelen heb je geen loeiende airco nodig die bakken met energie verbruikt. Wel zo handig als je geld wilt besparen.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners