Besparen op je kleding: outlet shoppen!

Je zou denken dat een compleet nieuwe outfit of een paar kledingstukken voor een nieuwe seizoen best nog wel een uitgave kunnen zijn. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn, er zijn genoeg manieren om te besparen op je kleding, minder geld uit te geven en toch nieuwe aanwinsten in je kledingkast te verwelkomen. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je kunt besparen op het kopen van kleding.

Besparen op je kleding outlet shoppen

1. Shop in de sale

Dit is een no brainer. In de sale kun je kleding, schoenen en accessoires met korting shoppen. Onze tip: wacht tot het einde van de sale, dan zijn bijna alle items voor meer dan 70% afgeprijsd. Het vergt engelen geduld en je moet de verleiding van de nieuwe collectie shoppen kunnen weerstaan. Maar aan het eind van de rit heb je toch een aantal centen bespaart op je kleding en toch een paar leuke items voor een leuke prijs kunnen kopen, win-win!

2. Maak een lijstje

Net als met boodschappen is een shopping lijstje voor je kledingkast ook heel handig. Ga voordat je gaat shoppen even door je kledingkast en schrijf de items op die nog missen. Heb je bijvoorbeeld geen jeans meer die goed zitten of mis je een goed wit T-shirt? Schrijf het op en neem het lijstje mee op je eerstvolgende shopping sessie. Je zult zien dat je veel gerichter aan het shoppen bent en impuls aankopen bijna niet meer voorkomen.

3. Outlet shoppen

Naast kleding shoppen in de sale, kun je ook gaan kleding outlet shoppen. Dit kan in outlet centra maar ook online! Zeker als je op zoek bent naar merkkleding, kun je bij een merkkleding outlet zeker slagen. Denk aan sneakers van bekende sportmerken, maar ook kleding van designers en merken die normaal duurder zijn (en boven je budget liggen) zijn nu flink afgeprijsd en daardoor een stuk goedkoper.

4. Ga niet alleen shoppen

Het is niet alleen een stuk leuker om samen met een vriendin, je zus of je moeder te gaan shoppen, maar ook een stuk voordeliger. Zeker als de persoon die met je mee gaat winkelen eerlijk is over hoe bepaalde kledingstukken staan, of je ze wel of niet moet kopen en je waarschuwt als je teveel geld aan kleding uitgeeft of wanneer een item te duur is. Misschien niet altijd even leuk om te horen, maar achteraf zullen je portemonnee en jij ze dankbaar zijn!

5. Ga vintage shoppen

Op tweedehands winkelen/ vintage shoppen heerst allang geen taboe meer. Naast dat het een stuk voordeliger is vintage shoppen ook duurzamer. Je koopt tenslotte geen nieuwe kleding en je komt vaak items tegen van winkels als H&M en Zara die voor een koopje worden aangeboden. Op deze manier ben je niet alleen een stuk duurzamer

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners