Besparen op je mobiele telefoon: 5 tips

Een mobiele telefoon kost heel wat. Natuurlijk heb je eerst de aanschafkosten. Daarnaast heb je de kosten van prepaid beltegoed of van een abonnement. Al met al kost een mobiele telefoon dus best veel geld. Gelukkig kun je er ook geld op besparen. Wil jij kosten besparen op je mobiele telefoon? Check deze 5 tips!

besparen op je mobiele telefoon

Tip 1: Goedkoop abonnement

Je hebt echt niet perse een duur abonnement nodig. Ga bij voorkeur voor een simpel Telfort sim only abonnement. Bellen via prepaid is een heel stuk duurder dan een abonnement. En ook een mobiel + abonnement is niet voordelig. Sterker nog, netto betaal je op die manier veel meer voor je telefoon. Je kunt dus beter gaan voor een sim only abonnement en een losse telefoon.

Tip 2: Ga voor refurbished

Tegenwoordig heb je refurbished smartphones. Dat zijn smartphones die meestal geleased zijn door bedrijven. Als de leaseperiode afgelopen is, worden de toestellen vervangen. Ze zijn dan nog in prima staat. Ze worden volledig nagekeken en als het nodig is worden onderdelen vervangen. Je kunt ze kopen voor een veel lagere prijs dan nieuwe smartphones. Daarbij krijg je over het algemeen wel garantie op de telefoon. Zo kom je op een goedkope manier aan een nieuwe telefoon.

Tip 3: Neem een goede cover

Een cover of hoesje kost wat geld. Maar dat levert het absoluut weer op! Een cover beschermt je telefoon als hij bijvoorbeeld valt. Daardoor gaat je telefoon veel langer mee. Ook beschermt een cover tegen vocht, stof en vuil. Allemaal belangrijke oorzaken waar telefoons door kapot gaan. Door de levensduur van je telefoon te verlengen bespaar je heel wat geld.

Tip 4: Doe voorzichtig met de batterij

De accu van een smartphone is vaak een zwak punt. Het is een onderdeel dat al snel minder goed gaat werken. Een accu verliest na verloop van tijd zijn vermogen. Dat hoeft niet erg te zijn, maar je kunt het wel voorkomen. Laadt de telefoon alleen als dat nodig is. Laat hem niet langer dan nodig is aan het stopcontact hangen. En let erop dat je regelmatig alle apps afsluit die in de achtergrond draaien.

Tip 5: Gebruik veel wifi

Wifi gebruik is gratis. Het is daardoor veel voordeliger dan 3G of 4G. Probeer dus je internetgebruik te beperken tot wifi-netwerken. Dan kun je in je abonnement een kleine internetbundel gebruiken. Zo bespaar je heel wat kosten, want je hebt dan maar weinig nodig. Tegenwoordig is haast overal wifi: in de bus, de trein, thuis en op openbare plaatsen.

6. Gebruik van apps

Een abonnement is opgebouwd uit data en/of belminuten en sms’jes. Haast niemand gebruikt nog de sms om anderen te contacten. Door alles te doen via WhatsApp kun je veel goedkoper berichten versturen. En bellen kun je ook online doen via een app. Als je dat dan ook nog doet via het wifi netwerk bespaar je veel. Hoe kleiner de bundel van je abonnement, hoe goedkoper het wordt.

Er zijn veel verschillende manieren om te besparen op je mobiele telefoon. Dat kun je bijvoorbeeld doen door zuinig te zijn bij je aankoop. Maar je kunt ook kiezen voor een goedkoop abonnement. En door de levensduur van je telefoon zo lang mogelijk te rekken kun je ook veel geld besparen. Zo kun je zowel op korte als op lange termijn besparen op je mobiele telefoon.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners