Besparen op je raamdecoratie: zo doe je dat

Een kaal raam zonder gordijnen, jaloezieën of andere raamdecoratie ziet er vaak maar saai uit. Juist de raamdecoratie is namelijk ontzettend belangrijk om sfeer in de woning te creëren. Een mooie kleur raamdecoratie past bij je interieur, brengt warmte en sfeer in de woning en zou er ook zomaar eens voor kunnen zorgen dat je op de vaste lasten zoals elektriciteit bespaart. Maar hoe kun je nu zoveel mogelijk besparen op je raamdecoratie? Je leest het hier.

Besparen op je raamdecoratie zo doe je dat

1. Doe genoeg onderzoek

Kijk eerst eens even goed wat het precies is dat je wilt; er zijn namelijk zoveel verschillende soorten raamdecoratie te vinden. Voorkom spijt en miskopen door eerst voldoende onderzoek te doen en allerlei winkels af te struinen. Daarnaast kun je oude witte gordijnen bijvoorbeeld makkelijk in een persoonlijk kleurtje verven en zijn er ook allerlei leuke manieren om zelf raamdecoratie te maken. En ook dit soort dingen leer je alleen als je eerst voldoende onderzoek doet!

2. Denk na over de toekomst

Het kan zo zijn dat je nu graag gordijnen zou hebben, maar over vijf jaar gezien de nieuwe technologische ontwikkelingen misschien toch liever geautomatiseerde rolgordijnen hebt. In dat geval geef je uiteindelijk meer geld uit dan wanneer je direct voor de geautomatiseerde rolgordijnen had gekozen. Sta dus even goed stil bij de toekomst, en kijk welke mogelijke veranderingen er in en rondom huis plaats kunnen gaan vinden voordat je een keuze maakt.

3. Mogelijkheden tot isolatie

Wist je dat raamdecoratie multifunctioneel kan zijn? Bepaalde vormen van raamdecoratie zijn namelijk niet alleen verduisterend en sfeermakend, maar ook nog eens isolerend. Op die manier bespaar je op de energierekening, en op eventueel extra raamisolatie. Twee vliegen in één klap zullen we maar zeggen.

4. Geef tweedehands een nieuwe kans

Je raamdecoratie hoeft echt niet perse nieuw te zijn. Een tweedehandsje in goede staat kan de ramen net zoveel geven als een nieuwe set raamdecoratie. DAarnaast zijn er allerlei mogelijkheden tot het verven van stoffen, en kun je ook de tweedehands set makkelijk een persoonlijk tintje geven. Zo zorg je ervoor dat het direct bij je interieurstijl past.

5. Kijken en vergelijken

Neem ook zeker de tijd om alle vormen raamdecoratie te bekijken, en verschillende aanbieders te vergelijken. Doe dit eerst online, en stel vanuit dit online zoekgedrag een top vijf samen. Ga vervolgens naar een winkel om de materialen te kunnen zien en voelen, en bestel de raamdecoratie uiteindelijk gewoon waar dit het goedkoopste is: in de winkel of online.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners