Besparen op je vaste lasten? Zo doe je dat!

Besparen en maandelijks een extra bedrag overhouden, heerlijk toch! Vaste lasten nemen vaak een aanzienlijk deel van de maandelijkse kosten in beslag. Hierom is het besparen hierop een uitdaging. Wij geven een aantal tips!

Besparen op je vaste lasten

Bekijk ‘vaste’ kritisch

De woorden ‘vaste lasten’ spreken voor zich: je betaalt maandelijks een vast bedrag om je lasten te betalen. Voor velen is dit een standaard bedrag die al jaren vaststaat. Werp eens een kritische blik op je abonnementen. Vergelijk jaarlijks je huidige abonnementen. Waar je energieleverancier bij afsluiting de goedkoopste was, kunnen er nu veel goedkopere spelers op de markt zijn.

Neem als voorbeeld telefonieproviders. Een aantal jaar geleden betaalde je al snel €15,- voor 1GB data en 100 belminuten/sms’jes. Nu krijg je voor hetzelfde geld 4GB data en 500 belminuten of sms’jes.

besparen op je vaste lasten met plissegordijnen

Zijn die abonnementen echt nodig?

Bedrijven waar abonnementen het verdienmodel van zijn, maken het afsluiten van een contract erg interessant en gemakkelijk. Iedere abonnee betekent namelijk extra maandelijkse inkomsten. Voor je het weet zit je verstrengeld in abonnementen die eigenlijk overbodig zijn. Waar op het eerste oog een abonnement ‘goedkoop’ is, neemt een opstapeling van goedkope abonnementen toch een behoorlijk deel van je maandelijkse lasten in. Zet voor jezelf al je abonnementen op een rijtje en streep weg welke eigenlijk overbodig zijn.

Isoleren van je woning

Isoleren wordt vaak gezien als een dure bijzaak. Toch laat de juiste isolatie je energierekening flink dalen en de waarde van je woning stijgen. Verder hoeft isolatie niet perse een grote investering te zijn. Hieronder een aantal goedkope maar effectieve opties:

  • Zorg dat alle kieren onder deuren afgesloten zijn met tochtstrips;

  • Check kozijnen op scheurtjes en maak deze dicht;

  • Houd je raamdecoratie zoveel mogelijk gesloten en zorg dat je gordijnen op maat niet voor de radiator hangen;

  • Schaf plissegordijnen aan, deze hebben, door hun unieke honingraatstructuur, een isolerend vermogen.

Wees geen dief van je eigen portemonnee, begin bij je vaste lasten!


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners