Besparen op zakelijke kosten: 6 quick wins

Iedere ondernemer wil wel besparen op de zakelijke kosten. Maar welke mogelijkheden zijn er, en welke besparingen leveren je op de korte, of lange termijn, het meeste op? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Besparen op zakelijke kosten: 6 quick wins

1. Printen

Printen kan veel goedkoper. Door een duurzaam printbeleid op te stellen kun je er niet alleen voor zorgen dat je op je printkosten bespaard, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan een duurzame omgeving. Pas de standaardinstellingen van het printen aan en print zoveel mogelijk met zwarte inkt en dubbelzijdig, en bestel je cartridges online om ook nog eens te besparen op inkt.

2. Investeren in duurzaamheid

Het is wellicht niet direct zichtbaar op de bankrekening, maar het zal je nu en in de toekomst flink wat geld besparen. Door te investeren in duurzaamheid (denk aan het verbeteren van de isolering, raampartijen en eventueel het huren of kopen van zonnepanelen) zul je de energierekening gestaag zien gaan dalen.

3. Energie vergelijken

Je zit misschien al jaren bij dezelfde energieleverancier, en vind het wel prima zo. Maar neem eens even de tijd om je energie te vergelijken, want de kans is namelijk groot dat het goedkoper kan. Het kost je een paar minuten tijd, en kan je zomaar een besparing van honderden euro’s per jaar opleveren.

4. Schakel apparatuur uit

Wordt de apparatuur ‘s avonds niet meer gebruikt, schakel deze dan volledig uit. Veel computers en andere apparaten worden in een slaapmodus gezet, of niet volledig uitgeschakeld. En dit zorgt er natuurlijk voor dat er onnodig energie verbruikt wordt. Wil je helemaal zeker zijn? Dan trek je overal de stekkers uit het stopcontact.

5. Alles-in-1 pakketten

Door al je verzekeringen of geleverde producten bij dezelfde leverancier af te sluiten krijg je vaak een mooie korting mee. Plan even een uurtje vrij om aanbieders te vergelijken en neem vervolgens al je diensten (waar mogelijk) bij dezelfde aanbieder af. Sluit bijvoorbeeld internet en telefonie bij dezelfde aanbieder af, en hang hier ook alle zakelijke telefonie contracten aan vast. Hetzelfde geldt voor verzekeringen en dergelijke.

6. De schoonmaakploeg

Veel bedrijven laten ‘s avonds of ‘s nachts een schoonmaakploeg langskomen om het kantoor schoon te maken. Maar je betaalt natuurlijk wel wat extra voor deze ongemakkelijke diensten. Door de schoonmaakploeg juist ‘s ochtends of in de namiddag langs te laten komen, zorg je er niet alleen voor dat je kantoor schoon is, maar bespaar je ook nog eens flink wat in de kosten.

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners