De beste reisverzekering voor een backpackreis

Staat er een leuke backpackreis op de planning? Dan heb je waarschijnlijk allang gezien dat deze niet tot in de details georganiseerd en gepland is. Toch wil je voordat je op pad gaat enigszins voorbereid zijn: en onderdeel van deze voorbereiding is natuurlijk de juiste reisverzekering. Maar hoe kies je de perfecte reisverzekering voor een spontane reis zoals een backpackreis? We geven je een aantal praktische tips waardoor jij de keuze een stuk makkelijker kunt maken.

De beste reisverzekering voor een backpackreis

1. Kijk naar de opties

Begin allereerst met een stukje onderzoek en ga de mogelijkheden tot reisverzekering vergelijken. Er zijn tientallen verschillende aanbieders te vinden en alle prijzen, voorwaarden en mogelijkheden verschillen. Gelukkig zijn er maar genoeg vergelijkingssites waar je al jouw mogelijkheden tot een reisverzekering zo in een handig overzicht hebt staan. Heb je een aantal mogelijke kanshebbers gevonden? Stel dan een top drie samen en ga hierna verder met je selectie.

2. Afstemmen op je reisgedrag

Kijk nu eens hoe je jouw reisverzekering af zou kunnens temmen op je reisgedrag. Mocht je bijvoorbeeld een ongeval krijgen of ziek worden dan kan een mooie rondreis al snel een financiële ellende worden; medische kosten lopen snel hoog op. Hoewel je zorgverzekering een bepaalde dekking biedt voor zorg in het buitenland loopt deze dekking vaak maar tot een maximaal bedrag. Loop je dus wat meer risico om ziek te worden (het bezoeken van bepaalde landen) of een ongeval te krijgen (bergbeklimmen)? Pas de mogelijkheden van je reisverzekering hier dan op aan en kijk of je een extra dekking toe kunt voegen.

3. Eenmalig of doorlopend?

Heb je al een doorlopende reisverzekering maar ga je langer dan 60 aaneengesloten dagen op reis? Dan is het verstandig om een eenmalige reisverzekering af te sluiten. De meeste doorlopende reisverzekeringen bieden namelijk maar tot 30 of 60 dagen dekking. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je deze periode uit kunt breiden; neem hiervoor even contact op met de aanbieder van je doorlopende reisverzekering.

4. Speciaal voor backpackers

Wil je helemaal zeker zijn? Sluit dan een speciale reisverzekering aan voor backpackers. Je kunt deze verzekering voor een lange periode afsluiten (soms tot wel twee jaar) en deze verzekering geeft je ook nog eens de mogelijkheid om tijdens je reis te werken; en dat is voor veel backpack reizen erg belangrijk.

5. Extreme sporten

Ben je van plan om ‘extreme sporten’ zoals bergbeklimmen te beoefenen tijdens je reis? Dan kun je jezelf hier speciaal voor verzekeren. Zo weet je zeker dat je niet in de financiële problemen komt mocht er iets gebeuren tijdens je reis!


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners