Een goedkoop Sim Only abonnement:
hier moet je op letten!

Wanneer je op zoek bent naar een Sim Only abonnement zal de laagste prijs zeker belangrijk voor je zijn bij het maken van je keuze. Maar waar let je verder op bij het kiezen van het Sim Only abonnement dat het beste bij jou past? In dit artikel bespreken we de verschillende mogelijkheden die er zijn bij het kiezen van het ideale Sim Only abonnement.

Een goedkoop sim only abonnement vergelijken

Een goedkoop Sim Only abonnement.

Bij een Sim Only abonnement betaal je alleen voor je telefoonabonnement en niet voor een toestel. Het enige wat je krijgt bij een Sim Only abonnement is een nieuwe simkaart. Je kan je telefoontoestel dus los kopen, of gewoon je huidige toestel gebruiken waarvan het abonnement is verlopen. Een Sim Only abonnement is dus ideaal wanneer je al een toestel hebt waarop je een telefoonabonnement wilt hebben. Hiermee kan je veel geld besparen.

Wat zijn de voordelen van een Sim Only abonnement?

Een nieuwe telefoon bij je telefoonabonnement maakt een groot deel uit van je maandelijks abonnementskosten. De leverancier van een mobiele telefoon moet jou het bedrag van het toestel voorschieten. Dat bedrag betaal je met maandelijkse termijnen terug als onderdeel van je abonnementsprijs. Deze is dan ook vaak behoorlijk hoog. Doordat alle aanbieders verschillende aanbiedingen hebben is het moeilijk om het beste en goedkoopste abonnement met telefoon te kiezen. Bij een Sim Only abonnement is dit veel eenvoudiger en zijn de kosten veel lager. Soms wel meer dan 50%.

Is een Sim Only abonnement iets voor jou?

Een Sim Only abonnement is er voor iedereen die al een vaste telefoon heeft, of die van plan is om een los toestel zonder abonnement te kopen. Zeker als het je niet zoveel uitmaakt welk toestel je hebt, is het aan te raden om op zoek te gaan naar een losse goedkope telefoon in combinatie met een Sim Only abonnement.

Hoe werkt een Sim Only abonnement?

Bij een Sim Only abonnement krijg je alleen een simkaart. Deze simkaart bevat een uniek mobiel telefoonnummer dat op jou naam staat en automatisch is gekoppeld aan de simkaart. Het is mogelijk om nummerbehoud aan te vragen. Je behoudt dan je oude nummer die het nummer van de simkaart vervangt op het moment dat je overstapt. Let op! Dit moet je wel zelf aanvragen bij je provider.

Bij de meeste leveranciers kan je het formaat van je simkaart doorgeven of er zijn speciale sjablonen (3 in 1 Kaart) die er voor zorgt dat je nieuwe simkaart goed in je telefoon past.

Kan ik de verschillende abonnementen vergelijken?

Het is belangrijk dat je bij het kiezen van je Sim Only abonnement de verschillende aanbieders goed vergelijkt. Zorg er niet alleen voor dat je het goedkoopste abonnement afsluit, maar ook het abonnement dat het beste bij jou past. Aanbieders van abonnementen zijn :Tele2, Robin Mobile, Ben, T-Mobile, Simyo,Telfort en KPN.

De beste Sim Only vergelijker

Wil je een betaalbaar en goed Sim Only abonnement? Dan is het slim om eerst wat onderzoek te doen. Een Sim Only abonnement vergelijken kan heel goed op de vergelijker van Simyo.nl. Hier vind je een groot aantal aanbieders met de bijbehorende abonnementsprijzen

Bij het vergelijken van de verschillende Sim Only abonnementen komt Simyo goed uit de bus. Het is dan ook geen toeval dat Simyo al acht keer op rij door de Consumentenbond uitgeroepen is tot beste mobiele provider.

Een belangrijk voordeel van een Sim Only van Simyo is dat je maandelijks je abonnement gratis kan wijzigen. Dit kan bij een maand- en een jaarabonnement.

De klantenservice van Simyo is gratis. Dat is ook iets dat scheelt. Daarnaast is het betrouwbare KPN-netwerk dat Simyo gebruikt onvergelijkbaar goed. Reken dat ook mee als je aan het vergelijken slaat.

Waar je op moet letten bij een (Sim Only) abonnement

  1. Voorkom dat je huidige telefoonabonnement stilzwijgend verlengd wordt. Vaak betaal je dan nog steeds voor je telefoon die je eigenlijk al in de eerste twee jaar hebt “afbetaald”.
  2. Vergelijk alle mogelijkheden met een goede vergelijker van Sim Only abonnementen.
  3. Gebruik je oude toestel wanneer deze nog goed is.
  4. Let op dat je ‘oude’ toestel simlockvrij is. Simlockvrij houdt in dat de simkaart in je telefoon alle providers accepteert.

Kun je een limiet instellen?

Bij veel providers kan je zelf een limiet ingeven voor je dataverbruik. Hiermee kan je onverwacht hoge extra kosten voorkomen. Ook is dit handig voor ouders die niet willen dat hun kinderen hun beltegoed overschrijden. Een limiet heeft vaak een minimaal bedrag. Tegen de tijd dat je het maximum bereikt krijg je automatisch een mail dat je beltegoed bijna op is. Hiermee voorkom je extra kosten. De limiet kan je bij veel providers aanpassen wanneer je wilt. Hiermee kan je je belkosten (internet MB’s) goed in de gaten houden. De kosten van de maandelijks aanpasbare Sim Onlys liggen vaak wel iets hoger dan de overige abonnementen.

Wat gebeurt er als je over je MB’s gaat?

Zolang je je beltegoed en MB tegoed niet overschrijdt zijn de meeste abonnementen goedkoop. Ga je echter over je beltegoed heen, dan kunnen de kosten snel oplopen. Dit zijn dus kosten die je extra betaalt. Het kan ook voorkomen dat providers je internetsnelheid verlagen wanneer je tegoed opraakt. Reden temeer om je Sim Only abonnement goed te vergelijken.

Wanneer het regelmatig voorkomt dat je in de loop van de maand aan het eind van je tegoed zit, is het een optie om te kiezen voor een grotere bundel waarbij je bijvoorbeeld onbeperkt internet hebt. Ook hier is goed vergelijken belangrijk om ervoor te zorgen dat je een Sim Only abonnement neemt dat het beste bij jou past.

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners