Eenvoudig besparen in het dagelijks leven

Tegenwoordig lopen de kosten waarmee je in je dagelijks leven te maken krijgt steeds hoger op. Alles kost geld. Daarom is er niks mis mee om af en toe eens lekker flink te besparen. En dat kan op de meest eenvoudige manieren. In dit artikel benoemen we drie manieren waarop je makkelijk kunt besparen in het dagelijks leven. Lees deze tips en start vandaag nog met besparen.

Lagere temperatuur in huis

De meest voor de hand liggende manier van bezuinigen, is om de thermostaat in je huis te verlagen. Stook je de verwarming altijd op een graad of 21? Of misschien zelfs nog hoger? Dan is het natuurlijk heerlijk warm in je huis, alleen eigenlijk is dit helemaal niet nodig. Je kunt de thermostaat best op 19 graden instellen. Trek dan gewoon een lekkere warme trui aan. Je zult er even aan moeten wennen, maar je zult zien hoe snel dit gaat. Hiermee bespaar je op jaarbasis echt flink.

Besparen in het dagelijks leven

De verlichting

In en rondom huis kun je flink wat energie besparen door de verlichting slim te gebruiken. Maak in uw tuin gebruik van zonne-energie voor uw verlichting. De tuinverlichting zal dan werken op (zon)licht van buiten, waardoor stroom niet nodig is. In huis kun je ook een aantal maatregelen nemen. Als eerste raden we aan om de lampen uit te zetten in de ruimtes waar je op dat moment niet bent. Dit is natuurlijk verspilde energie, wat super zonde is. Verder is het slim om gloeilampen voor LED-lampen te vervangen. Ook kun je een tijdklok instellen op uw verlichting, zodat het licht automatisch uit gaat na een door jou ingestelde tijd. Hierdoor vergeet je de verlichting nooit meer uit te zetten.

Wekelijkse boodschappen

Veel mensen halen iedere dag een boodschap, maar dit zorgt ervoor dat je meer geld uitgeeft dan je eigenlijk wilt. Wanneer je dagelijks boodschappen doet, doe je meer impulsaankopen. Vooral als je tijdens etenstijd naar de supermarkt gaat is dit niet bevorderlijk voor je portemonnee. Herken je dit? Probeer vanaf volgende week dan eens in het weekend met een boodschappenlijst op pad te gaan waarop de wekelijkse boodschappen staan en probeer de supermarkt doordeweeks te vermijden. Je zult zien hoeveel je daarmee bespaart. Stap dus gewoon op die vette vette stadsfiets en haal je wekelijkse boodschappen voortaan in één keer. Enne…zo bespaar je ook nog eens benzinekosten van de auto uit.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners