Energie besparen door te investeren in je woning

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar door extra te investeren in je woning, kun je op termijn juist geld verdienen. Door op een aantal punten je woning te verbeteren, kun je namelijk heel wat geld besparen op je energierekening. We benoemen hieronder een aantal punten die je zou kunnen verbeteren aan je woning.

Betere isolatie

Vooral via het dak, de vloer, de ramen en de gevel kun je veel warmte verliezen. Als je huis niet goed geïsoleerd is, is het aanbrengen van betere isolatie al een flinke verbetering. Niet alleen voor het wooncomfort, maar ook voor je portemonnee. Spouwmuurisolatie geeft bijvoorbeeld hetzelfde rendement als een spaarrekening met 10% rente. Kies daarbij voor een hoge isolatiewaarde, de extra investering hiervoor verdien je snel terug. Ga je beter isoleren? Vergeet dan ook niet beter te ventileren, door bijvoorbeeld ventilatieroosters bij de ramen te plaatsen. Voor de rommel hoef je het niet te laten. De meeste isolatieverbeteringen worden vanaf de buitenkant van je woning uitgevoerd, waardoor je er weinig hinder van ondervindt.

Beter glas

Het glas van tegenwoordig is alweer een stuk beter dan het glas van enkele jaren geleden. Door dubbel glas voor HR++ glas met twee isolatielagen of triple glas met zelfs drie isolatielagen te vervangen, heb je niet alleen minder last van kou bij de ramen maar ook geen condens meer aan de binnenkant van het raam. Nog een pluspunt: geluiden van de straat worden minder goed doorgelaten.

Kunststof producten

Ga je toch het glas vervangen, overweeg dan meteen houten kozijnen door duurzame kunststof kozijnen te vervangen. Kunststof heeft ook een hoge isolatiewaarde, doordat je geen kieren hebt, en een hoge levensduur, zodat je er jarenlang van kunt genieten zonder te hoeven schilderen. Ook dat is beter voor het milieu! Hetzelfde geldt voor een dakkapel van kunststof, een kunststof deur en kunststof gevelbekleding.

Zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp

Er komen ook steeds meer producten op de markt die minder impact hebben op het milieu. De bekendste daarvan zijn zonnepanelen, maar ook de zonneboiler en de warmtepomp zijn aan een opmars bezig. Een warmtepomp is een eerste tussenstap naar wonen zonder aardgas. De warmtepomp neemt de functie van je cv-ketel over. Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om het water te verwarmen, een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas dus. Wil je één van deze producten aanschaffen? Informeer dan eens of je subsidie kunt krijgen.

Wil je graag meer energie gaan besparen? Laat je dan door verschillende leveranciers goed informeren over de mogelijkheden en profiteer binnenkort al van de vele voordelen!

Energie besparen door te investeren in je woningAbonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners