Evenement organiseren: 5 bespaartips

Het organiseren van een evenement is een flinke klus; een klus die vaak best wat tijd en geld in beslag neemt. Hoe zorg je er nu voor dat de organisatie zo soepel mogelijk verloopt en je mooi binnen het budget blijft? We geven je graag een aantal handige tips.

Evenement organiseren: 5 bespaartips

1. De aankleding van het evenement

De aankleding van je evenement en de organisatoren zorgt dat er een bepaalde sfeer gezet wordt. Hoe de aankleding er uiteindelijk uit komt te zien hangt af van je doelgroep, je doel en natuurlijk het budget. Want waar slingers en ballonnen een gezellige sfeer creëren voor een buurtfeest, is dit niet direct geschikt voor een zakelijke borrel. Denk dus eerst goed na over je doelgroep en doelstelling, en ga dan op zoek naar manieren om de aankleding zo goedkoop mogelijk aan te pakken. Koop bijvoorbeeld in bulk, of haal je aankleding bij goedkope winkels zoals de Action. Misschien heb je zelfs de mogelijkheid om aankleding te huren?

2. Kleding van medewerkers

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de kleding van de medewerkers en organisatoren. Een herbruikbare badgehouder is een goede investering, de naamplaatjes print je natuurlijk zelf en de kleding van de medewerkers is binnen een thema; maar komt uit de eigen kledingkast.

3. Stel een duidelijk budget vast

Zorg dat er vooraf een duidelijk budget vastgesteld wordt en je hier niet zomaar overheen gaat. Het budget bepaalt namelijk zowel de opzet als de inhoud van het evenement. Zorg voor wat speling in het budget maar houdt een maximum bestedingsbedrag in gedachten. Zo weet je precies hoeveel je kunt besteden en kom je later niet in de financiële problemen te zitten.

4. Ga samenwerkingen aan

Er zijn allerlei manieren om interessante samenwerkingen aan te gaan en op deze manier geld te besparen. Zoek bijvoorbeeld naar sponsors voor je evenement. Een lokale slager vindt het misschien geen probleem om korting te geven op de catering, als hij of zij ook zijn zaak op je evenement mag vertegenwoordigen. Zoek naar samenwerkingen die voor zowel jouw evenement als de organisatie waar je mee samen besluit te werken interessant zijn. Gratis reclame kan in veel gevallen tot interessante samenwerkingen leiden!

5. De locatie

Veel evenementen vinden in de zomer plaats. Waarom? Omdat buitenruimte vaak een stuk goedkoper is! De locatie is dan ook een grote mogelijke kostenbespaarder; maar ook dit hangt natuurlijk weer af van het soort evenement dat je organiseert. Maar ben je in de mogelijkheid je evenement op een buitenlocatie te houden, doe het dan vooral. Ook dit kan je flink wat geld besparen!


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners