Geef minder geld uit aan je autoverzekering door te vergelijken

Het is voor elke auto eigenaar elke jaar weer iets waar je niet onderuit kunt: het moeten verzekeren van de auto. Aan deze verplichting zijn er echter wel tal van voordelen aan verbonden zoals het niet hoeven op te draaien voor schade aan de tegenpartij in het geval van een aanrijding en kan naar wens het verzekeringspakket uitgebreid worden. Het komt er aan het eind altijd wel op neer hoeveel je bereidt bent uit te geven voor de verzekering en is een goede vergelijking tussen de verzekeraars daarbij geen slecht idee.

Hou het op dezelfde eisen

De tarieven per verzekeraar kunnen grote verschillen vertonen en komt het vaak voor dat er verschillende voorwaarden aan verbonden zijn. Zo kan er sprake zijn van een hogere dekking of het beroep kunnen doen op gratis pechhulp. Al deze extra’s hebben zeker invloed op het tarief en dien je daar bij het vergelijken wel rekening mee houden. Stel voor jezelf daarom eerst een lijst vast wat je graag terug wilt zien in de verzekering en ga bij het vergelijken van de tarieven daarvan uit. De kans is anders groot dat je gewoon voor het laagste tarief zal gaan, maar daarbij wel nadelig uit zal vallen in het geval van schade.

Je hoeft gelukkig niet persoonlijk langs te lopen bij alle verzekeraars

Tegenwoordig is het wel eenvoudig gemaakt voor de klant en kunnen de tarieven bij de auto en WA verzekeraars online worden berekent. Het vergelijken doe je dus gewoon thuis vanachter jouw PC en bespaar je daar dus een heleboel tijd mee. Maar het is natuurlijk weer niet zo eenvoudig omdat het verschil hem nou juist in de details ligt en het geheim van het vergelijken nou juist daar in ligt. Niet altijd wordt de detailinformatie online prijsgegeven en wordt de hoogte van het uiteindelijk tarief bepaald nadat je persoonlijk langs bent geweest.

Het is soms dan wel even slikken wanneer er dan met tal van argumenten het tarief alsnog flink wordt opgeschroefd. Lees daarom altijd de voorwaarden goed door wat er eventueel allemaal nog bij zal komen kijken bij de bepaling van de hoogte van het uiteindelijk tarief. Dat geldt in het bijzonder voor degenen die hun rijbewijs niet lang in hun bezit hebben, in een gebied wonen waar er statistisch gezien meer kans is op schade of een schadehistorie hebben opgebouwd.

Bron: https://www.kentekencheck.nu

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners