Geld besparen door je huis te isoleren

Een huis dat niet goed geïsoleerd is verbruikt ontzettend veel energie en verliest een grote hoeveelheid warmte. Alle warmte die je verwarming je levert, schiet namelijk zo via kieren en slecht geïsoleerde muren en daken naar buiten toe - en dat is natuurlijk ontzettend zonde. Gelukkig kun je deze verspilling met een kleine investering makkelijk oplossen. Je dak isoleren, je ramen en muren isoleren en het plaatsen van tochtstrips kan ongelooflijk grote besparingen opleveren. Niet alleen verlaagt het je energierekening met wel vijfhonderd euro per jaar, ook verhoogt het de waarde van je huis. Maar op welke manieren kun je jouw woning allemaal isoleren?

Geld besparen door je huis te isoleren

1. Het dak isoleren

Het grootste gedeelte van de warmte in de woning stijgt naar boven toe. Een goed geïsoleerd dak zorgt ervoor dat deze warmte mooi op de bovenverdieping blijft hangen. Een slechte isolatie zorgt er daarentegen voor dat de warmte via het dak naar buiten verdwijnt; en dit maakt jouw zolderruimte een ideale plek voor vocht en ongedierte. Door je dak te isoleren zorg je ervoor dat deze warmte binnen je woning blijft, en dat onaangenaamheden zoals ongedierte en vochtplekken buiten de deur blijven. Via de Vereniging van Eigenaren kun je een subsidie aanvragen voor de isolatie van je woning. Je kunt tot wel zo’n twintig procent van je investering terugkrijgen!

2. Je gevel en ramen isoleren

Heb je het gevoel dat er tocht uit de kieren van de ramen komt? Dan is de kans groot dat je gevel en ramen niet goed geïsoleerd zijn. Je kunt dit eenvoudig aanpakken met een kleine investering door tochtstrips te plaatsen en de ramen hierdoor te isoleren. Heb je meer budget tot je beschikking? Dan kun je de ramen vervangen voor een HR++ variant; en niet alleen kun je hier subsidies voor krijgen, het geeft je woning ook direct een beter energielabel en hierdoor een hogere marktwaarde.

3. Je vloeren isoleren

Bij het nemen van minimaal twee isolatiemaatregelen kun je flink wat subsidie terugkrijgen via de Verenigingen van Eigenaren. De isolatie van je vloeren is niet alleen een mooie investering, maar geeft je ook de mogelijkheid om andere energiebesparende maatregelen te nemen zoals bijvoorbeeld de installatie van lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming. Niet alleen verlaag je zo de energiekosten, je zorgt er ook voor dat je iedere dag lekker warme voetjes hebt!

Extra tip: De Energiebespaarlening

Wil je energiebesparende maatregelen nemen maar heb je even geen budget tot je beschikking? Dan kan de overheid je helpen met de Energiebespaarlening: een speciale lening met een lage rente.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners