Geld besparen? Installeer een warmtepomp!

De cijfers spreken voor zich: de wereld gaat aan de warmtepomp. In Nederland kende de warmtepompverkoop in 2018 met ruim 31.000 verkochte exemplaren een ruime verdubbeling ten opzichte van 2016. Maar ook buiten ons land wint de warmtepomp aan populariteit. Al vier jaar op rij laat het duurzame verwarmingssysteem dubbele groeicijfers (!!) zien. Wat precies debet is aan deze ontwikkeling? We zetten de 3 belangrijkste redenen voor je op een rij.

1. Hogere woningwaarde dankzij duurzame investering

Sinds de aanvang van het huidige decennium hebben warmtepompsystemen op het gebied van efficiëntie en energiezuinigheid grote stappen gezet. Sommige typen zijn in staat voor elke verbruikte kWh aan elektriciteit maar liefst het zesvoudige aan warmte-energie terug te leveren. Met een dergelijke efficiënte energievoorziening bespaar je flink op je energienota!

Bovendien investeer je met de plaatsing van een warmtepomp eveneens in het energielabel van je woning. Een warmtepompsysteem draagt in de praktijk al snel bij aan een verbetering van 1 tot 2 labelstappen. Zo stijgt de waarde van je woning, zonder dat je maandlasten stijgen.

2. Onafhankelijker van gas

Een andere reden om voor een warmtepomp te kiezen: gasvrij wonen wordt financieel steeds aantrekkelijker. Al jaren op rij stijgen de gasprijzen immers en het heeft er alle schijn van dat deze trend zich ook de komende jaren voortzet. Onlangs heeft de Nederlandse overheid bijvoorbeeld de energiebelasting op gas verhoogd, welke resulteert in een belastingverhoging van 10 cent per m3 gas in 2026. De prijs voor elektriciteit wordt in diezelfde periode juist met 5 cent per kWh verlaagd.

De overheid is tegelijkertijd bezig aan een versnelde afbouw van de Groningse gaswinning, waardoor Nederland voor zijn gasbehoefte afhankelijker wordt van buitenlands gas. Dit heeft uiteraard impact op de hoogte van de gastarieven.

Met een elektrische warmtepomp reken je af met hoge gasprijzen en ben je niet meer vatbaar voor grillen uit de gasmarkt!

3. Een lagere ecologische voetafdruk

Elektrische warmtepompen verwarmen de woning met energiebronnen buitenshuis, variërend van omgevingslucht tot energie uit grondwater en bodemwarmte. Dit heeft uiteraard een positieve weerslag op de CO2-uitstoot. Eerder becijferde Milieu Centraal dat een goed geïsoleerde woning met een warmtepomp op basis van lucht circa 700 kilo minder CO2 uitstoot dan eenzelfde woning welke gebruikmaakt van een HR-ketel op gas. Aanzienlijk!

Geld besparen én duurzaam wonen

Met een warmtepomp bespaar je op energiekosten, investeer je in de waarde van je woning én ben je niet meer afhankelijk van grillen uit de gasmarkt. En dit alles zonder in te boeten op comfort.

Wist je dat warmtepomp-expert Gasvrij beschikt over systemen die zelfs volledig geruisloos zijn?

Voor meer informatie: www.gasvrij.nu


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners