Geld besparen met andere verlichting

Ben jij ook bang om aan het eind van het jaar verrast te worden door een te hoge energierekening? Gelukkig zijn er talloze manieren om geld te besparen. Wist je dat je ook voor lagere kosten kunt zorgen door je verlichting aan te passen. Zo kom je niet voor plotselinge verrassingen te staan aan het eind van het jaar. Lees hieronder welke keuzes je het beste kunt maken.

Led verlichting

Led lampen verbruiken gemiddeld 90 procent minder energie dan bijvoorbeeld gloeilampen. Dit komt doordat led lampen 90 procent van de elektriciteit omzetten in licht en slechts 10 procent in warmte. Dit zorgt dan ook voor 90 procent minder kosten. Led verlichting is dus een stuk efficiënter! Met deze zuinige lampen draag je bovendien een steentje bij aan het milieu. Een lager energieverbruik betekent namelijk minder broeikasgassen, en dus minder milieubelasting.

Led lampen gaan daarnaast ook veel langer mee dan andere lampen. Soms kunnen ze wel 50.000 uur blijven branden! Vergelijk dat maar eens met andere lampen gloeilampen gaan gemiddeld 1.000 uur mee, halogeenlampen 3.000 uur en spaarlampen 5.000 tot 10.000 uur. Dit betekent dat de aanschaf van led verlichting een investering is in de toekomst. Deze lampen kunnen meestal wel 15 jaar blijven hangen voordat ze vervangen hoeven worden. Je kan per jaar tot € 200 besparen met het gebruik van led verlichting. Hoewel led lampen hogere aanschafkosten hebben, heb je de investering dus gauw terugverdiend.

Slimme verlichting

Om nog meer op je energiekosten te besparen kun je slimme lampen kopen. Deze wordt aan- of uitgezet via een app op je telefoon of tablet. Hierop kun je ze ook volledig personaliseren. Zo bepaal je bijvoorbeeld de lichtintensiteit en -kleur. Nu vraag je je misschien af wat dit met geld besparen te maken heeft. Door te investeren in slimme lampen staan je lampen nooit meer onnodig aan en zo bespaar je dus geld. De lampen zijn namelijk op afstand bedienbaar, dus als je niet meer zeker weet of je ze uit hebt gezet kun je dit in de app checken. Bovendien kun je tijdschema’s instellen, waardoor de lampen bijvoorbeeld altijd stoppen met branden als je naar je werk gaat of als je gaat slapen. Zo vergeet je ze nooit meer uit te zetten. Bovendien kunnen de lampen via de app gedimd worden, zodat ze niet altijd op volle sterkte schijnen. Ook hierdoor bespaar je een hoop stroom, waardoor je kunt rekenen op een lagere energierekening.

Andere snelle besparingen

Heb je niet genoeg budget om al je lampen tegelijkertijd te vervangen. Ook kleine veranderingen kunnen voor een groot verschil zorgen! Zo kun je natuurlijk ook altijd één voor één je lampen vervangen. Zo hoef je niet in één keer een hele grote investering te doen.

Het gebruik van slimme lampen en led lampen is dus een slimme investering. Zo kun je zorgen voor een fijne besparing op je energierekening en sta je aan het eind van het jaar niet voor grote verrassingen.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners