Geld besparen met contracten opstellen en ondertekenen

Cognitieve dissonantie is misschien wel een van de meest waardeloze gevoelens die een mens kan hebben. De onzekerheid die je hebt na een aankoop of je wel de juiste prijs hebt betaald voor het product of de dienst. Je gaat op onderzoek uit of je de beste keuze hebt gemaakt en vraagt vrienden om bevestiging.

En dan kan het pas echt zuur worden als ze zeggen: “Oh die nieuwe telefoon die je net hebt gekocht is eigenlijk het oude model” of “die is ergens anders veel goedkoper”. Om dit te voorkomen leggen wij je uit hoe je kunt besparen op grote kostenposten binnen je bedrijf op contractueel en juridisch gebied.

1. Papierloos werken

Alltime high zijn natuurlijk de papierkosten. Goed moment om het gebruik van papier terug te dringen of tot nul te reduceren. Ben je meteen een stuk groener bezig en dat is natuurlijk ook belangrijk voor de uitstraling van het kantoor. Dit doe je eigenlijk heel eenvoudig stapsgewijs door alle oude mappen met bestanden uit te zoeken en tijd te besparen. Hierbij is het belangrijk dat onderscheid wordt gemaakt tussen drie soorten documenten, te weten:
    1. weggooien
    2. archiveren, maar niet scannen
    3. archiveren en scannen

Maar op zich is het papier dat je in mappen had al gebruikt. Daarom is het noodzakelijker om geen papier meer het kantoor binnen te laten komen. Dit organiseer je door alle medewerkers per mail te laten werken en te zorgen dat contracten en offertes digitaal kunnen worden ondertekend. Bij leveranciers kun je tegenwoordig eigenlijk altijd wel aangeven dat je geen facturen meer op papier wilt ontvangen.

2. Digitaal ondertekenen

Als je papierloos gaat werken, dan was het in het verleden pittig om contracten rechtsgeldig te laten ondertekenen, want een handtekening blijft natuurlijk nodig bij een akkoord op een offerte. Nou dat treft, want digitaal ondertekenen staat tegenwoordig juridisch gelijk aan de ouderwetse handgeschreven handtekening.

3. Contracten opstellen

Het opstellen van contracten kan veel geld kosten en dat is niet zo gek. Er moeten juristen of advocaten aan te pas komen en die steken daar uren in. Voor veel ingewikkelde overeenkomsten is dergelijk maatwerk een must, maar heel vaak volstaan standaard contracten en dan bedoelen we niet de gratis voorbeelden die overal op internet staan, want de kans is groot dat deze niet worden geupdate en dus verouderd zijn. Veel beter is het om een contracten of brieven generator te gebruiken waarbij je een laag standaard tarief betaalt voor de overeenkomst die op basis van enkele korte vragen wordt opgesteld.

Als dan maatwerk nodig is, kan dat natuurlijk altijd nog. Bespaart je zo honderden euro’s.

4. Merken registreren

Het vastleggen van een merknaam kan veel kosten, maar bij dingen die veel kosten kun je ook veel besparen. Dit begint al bij de eerste stappen van de merkregistratie. Je moet dan altijd een gratis identieke check laten uitvoeren, zodat je weet of het merk beschikbaar is of niet.

Daarnaast moet je controleren of je zaken doet met een merkenbureau die gespecialiseerd zijn in het vastleggen van merken of dat het gaat om een jurist of advocatenkantoor dat “het er bij doet”. Dat scheelt nogal, want in het laatste geval is de kans dat je te maken krijgt met weigering en bezwaar 10 tot wel 15 procent. Bij merkenbureaus met merkengemachtigden is dat 1 tot 4 procent. Als je bedenkt dat een bezwaarprocedure van enkele honderden tot vele duizenden euro’s kost, is ook dat snel bespaard.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners