Hogere premies voor verzekeren auto niet langer onontkoombaar

Tal van autobezitters beschouwen zichzelf min of meer als melkkoe van de Nederlandse economie aangezien de kosten waar ze keer op keer mee worden geconfronteerd alleen maar een stijgende lijn lijken te vertonen. In sommige gevallen is er zelfs sprake van stijgingen van vele tientallen procenten per jaar. Een beetje onrust op de wereldmarkt voor olie zorgt er binnen de kortste keren voor dat de brandstofprijzen aan de pomp als een raket omhoog gaan. Daarnaast deinst de overheid er niet voor terug om bij de inmiddels ruim 8 miljoen autobezitters die Nederland rijk is steeds meer wegenbelasting in rekening te brengen. Kortom, autorijden wordt zo langzamerhand een behoorlijk dure bezigheid waardoor menigeen tot het besluit komt dat het economisch verstandiger is om zijn of haar wagen te verkopen en gebruik te gaan maken van alternatieve vervoersmiddelen.

Autopremies lange tijd heel laag

Jarenlang waren autoverzekeringen niet aan de hierboven omschreven prijsstijgingen onderhevig. Sterker nog, ze waren relatief gezien zelfs spotgoedkoop. De reden daarvoor was eigenlijk heel eenvoudig: verzekeraars gebruikten dit type verzekering om onderling fors met elkaar te kunnen concurreren, omdat ze uit ervaring weten dat een groot deel van de consumenten die een verzekering voor hun auto bij een specifieke verzekeringsmaatschappij afsluiten uiteindelijk ook besluiten om bij dezelfde verzekeraar tevens tal van andere verzekeringsproducten af te nemen. Het feit dat er jarenlang met stunttarieven werd gewerkt had echter wel zo z’n effect op de financiële buffers die de verzekeraars gebruikten om hun schadeclaims uit te kunnen betalen. Het sterk toenemende aantal verkeersongevallen waar Nederland met name de afgelopen paar jaar mee geconfronteerd wordt in combinatie met de steeds hoger wordende kosten voor het schadeherstel van voertuigen, dat vanwege innovatieve technieken steeds meer reparatietijd in beslag neemt, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de superlage autoverzekeringspremies niet langer houdbaar waren en dat ook deze kosten recentelijk fors omhoog zijn gegaan.

Goedkope verzekering nog steeds mogelijk

Het feit dat vrijwel alle verzekeraars hun autoverzekeringspremies inmiddels stevig hebben verhoogd, betekent overigens niet dat goede deals helemaal van het toneel verdwenen zijn. Ook tegenwoordig is het nog steeds mogelijk om een goedkope autoverzekering te scoren als je er de tijd voor neemt om – bijvoorbeeld via vergelijkingssites - wat nader onderzoek te doen. Hou er in dat geval echter wel rekening mee dat ‘goedkoop’ sterker dan ooit tevoren kan betekenen dat je met een behoorlijk uitgeklede verzekering te maken krijgt waarbij de claimmogelijkheden erg beperkt zijn. Bij laaggeprijsde aanbiedingen is het dus zonder meer belangrijk om verder te kijken dan je neus lang is. Steek tijdens je speurtocht naar goedkope verzekeringsaanbiedingen dus ook serieus energie in het vergelijken van de polisvoorwaarden van de verzekeraars, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan op het onfortuinlijke moment dat je een keer met autoschade te maken krijgt. En voor wie de kosten nog meer wil drukken hebben wij tips voor goedkoop autorijden.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners