Geld besparen met LED verlichting

Besparen op de energierekening kan op verschillende manieren. U kunt ervoor kiezen om het huis beter te isoleren, een overstap te maken naar een andere energieleverancier of zuiniger om te gaan met gas en elektra. Daarnaast is er nog een mogelijkheid, namelijk het gebruik van LED verlichting. Door LED verlichting te gebruiken zal het energieverbruik in huis omlaag gaan en zullen de maandelijkse kosten voor elektriciteit ook dalen. Naast dat u gaat besparen draagt u ook nog eens bij aan een beter milieu.

Geld besparen met LED verlichting

Vergelijking

De techniek die wordt gebruikt bij LED verlichting zorgt voor veel voordelen ten opzichte van andere soorten verlichting. Zo is de levensduur van LED verlichting een stuk langer dan dat van bijvoorbeeld TL lampen of gloeilampen. Zelfs spaarlampen blijven flink achter op LED verlichting. De besparing op verbruik varieert maar is minimaal 40% in verhouding tot andere soorten verlichting. LED verlichting is geschikt voor elke soort lamp en omdat de verlichting een lange levensduur heeft hoeft u deze ook minder vaak te vervangen. Naast deze verschillen is het gebruik van LED verlichting ook beter voor het milieu dan wanneer u gloeilampen of TL verlichting gebruikt.

Prijs van LED verlichting

Als we LED verlichting vergelijken met gloeilampen, spaarlampen en TL lampen dan is de verlichting in aanschaf wel wat duurder. Hierbij moet u wel in uw achterhoofd houden dat u flink gaat besparen op energiekosten door gebruik te maken van LED verlichting en dat de LED verlichting een veel langere levensduur heeft dan andere soorten lampen. De aanschafprijs is dus hoger, maar aan het eind van de rit bent u goedkoper uit vanwege de besparing. Als u benieuwd bent of LED verlichting iets voor u is en als u LED verlichting wilt laten vervangen, dan kunt u voor goed advies het best een gespecialiseerde elektricien inschakelen.

Overige voordelen

LED verlichting heeft nog meer voordelen naast dat u er mee gaat besparen op de energiekosten. Zo wordt LED verlichting niet gemaakt met giftige stoffen zoals bij sommige andere soorten verlichting wel het geval is. Een LED lamp kan ook tegen een stootje terwijl een ouderwetse gloeilamp met bijvoorbeeld een kleine tik al kapot gaat. De techniek die voor LED verlichting wordt gebruikt is zo ontwikkeld dat er ook een dimmer aangesloten kan worden op de LED verlichting. Er is dus genoeg reden om gebruik te maken van LED verlichting en zo te gaan besparen op energiekosten.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners