Geld besparen met mobiele pinbetalingen: zo doe je dat

Een mobiel pinapparaat kan voor veel ondernemingen voordelen met zich meebrengen. Niet alleen heb je de mogelijkheid om voor weinig geld een goed en goedkoop pinapparaat aan te schaffen; ook de maandelijkse kosten zijn een stuk lager dan wanneer je andere pinautomaten laat installeren. Maar hoe wordt dit geld nu eigenlijk bespaard?

Geld besparen met mobiele pinbetalingen: zo doe je dat

1. Betaling per transactie

Over het algemeen bestaan jouw lasten alleen uit een kleine betaling per gemaakte transactie. Er is dus geen sprake van maandelijkse vaste lasten zoals dit vaak wel het geval is bij pinautomaten. Worden er over het algemeen weinig transacties via de mobiele pin gedaan, dan blijven de kosten dus ook gewoon lekker laag! Ideaal als aanvulling in een onderneming om je klanten van alle mogelijkheden te voorzien, en helemaal perfect voor bijvoorbeeld een vervoers- of bezorgbedrijf.

2. Gewoon via wifi

Hoewel je een goede smartphone of tablet nodig hebt welke als jouw mobiele kassa kan werken, heb je verder naast de mobiele pin geen extra apparatuur nodig. Grote, dure kassasystemen en een rommelige administratie zijn dus gewoon verleden tijd, en alles kan via je telefoon geregeld worden; gewoon, via de wifi! Het mobiele pinapparaat maakt contact met jouw telefoon of tablet via bluetooth, welke vervolgens in jouw mobiele kassa verandert. De betaling wordt vervolgens via de internetverbinding voldaan.

3. Maak geld besteden makkelijker

Steeds minder consumenten dragen contant geld met zich mee wanneer zij de deur uit gaan. Betalingen met de pinpas komen steeds vaker voor. Om het je consumenten nog wat makkelijker te maken kun je ze direct met de mobiele pin bedienen. Zo hoeven ze nog minder moeite te doen om geld te besteden; en dat is natuurlijk weer goed voor jouw inkomsten!

4. Motiveer het pinnen

Wil je nog meer geld besparen en met een beetje geluk nog meer winst maken? Motiveer je klanten dan om de mobiele pinmogelijkheid te gebruiken. De transactiekosten zijn namelijk een stuk lager dan andere betalingen, en je maakt het je klanten ook nog eens een stuk makkelijker! Je kunt je klanten bijvoorbeeld vragen of ze willen pinnen, en overal duidelijk aangeven dat pinnen mogelijk is.

5. De maandelijkse kosten

Hoewel je over het algemeen per transactie betaald, is er vaak altijd wel sprake van maandelijkse kosten. Waar dit bij pinapparaten al snel om honderden euro’s gaat, kun je de mobiele pinapparaten al voor een paar tientjes per maand in huis hebben. En dat scheelt natuurlijk flink op de maandelijkse balans!


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners