Geld besparen op de aanschaf van een auto

Het aanschaffen van een auto kan behoorlijk wat tijd, geld en energie vragen. Maar hoewel de aanschafprijs natuurlijk een flinke knaag in het budget kan zijn, zijn er wel manieren om geld te besparen op de aanschaf van een auto. Met deze handige tips zorg jij dat je de auto van je dromen hebt, en ook nog wat geld overhoudt voor andere dingen!

Geld besparen op de aanschaf van een auto

1. Ga voor een occasion

Er zijn tientallen goede occasions te vinden die je voor een mooie prijs, nog jaren rijdt. Websites en platformen als Marktplaats bieden je direct een duidelijk overzicht van alle occasions, en alle mogelijkheden binnen jouw budget. De occasions van Nissan zijn ontzettend populair, en gaan nog vele (bijna) onderhoudsvrije jaren tegemoet. Geef een occasion een tweede leven, en je kan er nog lang van genieten! Ben je niet zeker van je occasion? Doe dan even een kentekencheck om direct te kunnen zien wat voor verleden de auto heeft.

2. Kies voor een Japanner

Japanse automerken zijn verkozen tot de producenten van de meest betrouwbare auto’s. De auto’s hebben weinig onderhoudskosten en zullen haast nooit naar de garage te hoeven. Uit onderzoek van de Consumentenbond zijn deze auto’s ook dit jaar weer als beste naar boven gekomen.

3. Koop alles in één

Heb je een mooie occasion op het oog met alleen een setje zomerbanden? Kijk dan of ook de winterbanden toevallig al aan te schaffen zijn. Het aanschaffen van aparte banden is namelijk vaak een stuk duurder dan wanneer je de aanschaf in een keer doet. Daarnaast is het rijden op speciale banden voor de seizoenen ook een stuk voordeliger. Een winter op zomerbanden vraagt namelijk om meer brandstof.

4. Kijk naar eventuele reparaties

Heb je een geweldige auto op het oog, maar weet je niet of deze wel zo betrouwbaar is? Hoewel de aanschafprijs van oude tweedehands auto’s laag kan zijn, is de kans op veel reparaties hoog. Kies dus liever voor een wat duurder model in aanschaf, en bespaar in de toekomst op hoge reparatiekosten.

5. Samen delen

Heb je toevallig een goede vriend of vriendin, een partner of een familielid die op zoek is naar een auto? Deel de auto dan! Het kost even tijd om de logistiek samen uit te werken, maar je kan uiteindelijk meer besteden, en de kosten samen delen. Wil je de auto liever helemaal voor jezelf? Biedt dan de mogelijkheid tot carpoolen aan. De benzine wordt gedeeld, en eventuele onderhoudskosten kunnen ook samengepakt worden.

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners