Geld besparen op je levensverzekeringen

Geld besparen op je levensverzekeringen

Veel mensen hebben het vandaag de dag financieel zwaar, door alle bezuinigingen van de overheid en de stijgende kosten voor bijvoorbeeld energie en boodschappen. Hoe mooi zou het dan zijn om te kunnen besparen op vaste lasten zoals een levensverzekering of een uitvaartverzekering? Met een beetje handigheid kun je tot wel honderden euro's per jaar besparen!

LEVENSVERZEKERING

Levensverzekeringen hebben te maken met het leven van de verzekerde. Ze keren uit bij vooraf bepaalde situaties, dat kan overlijden zijn of als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt: uitkeren bij leven. Er zijn diverse soorten levensverzekeringen: de uitvaartverzekering en de overlijdensrisicoverzekering. De uitvaartverzekering is om de kosten te dekken voor de uitvaart. De overlijdensrisicoverzekering is er om na overlijden alle kosten te kunnen blijven doorbetalen, dus niet om de uitvaart mee te betalen. In de volgende alinea ga ik wat dieper in op de uitvaartverzekering.

UITVAARTVERZEKERING

In Japan zijn er jaarlijks vele mensen die na hun overlijden geen mooie uitvaart krijgen. Hun as eindigt vaak in een soort opslagcentrum, in plaats van in een mooi afscheid. Alleen omdat de familie deze kosten niet kan betalen, worden deze mensen nooit opgehaald.

Om dit soort trieste voorvallen te voorkomen, kun je in Nederland een uitvaartverzekering afsluiten. Dit is niet verplicht maar zeker wel aan te bevelen. Een eenvoudige uitvaart kost al gauw zo'n 7500 euro, een bedrag wat de meest mensen niet zomaar op de plank hebben liggen.

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen:

  • Je hebt de kapitaalverzekering. Bij deze verzekering wordt bij overlijden één bedrag uitgekeerd, waarmee de uitvaart betaald kan worden. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de hoogte van de premie en de voorwaarden in de polis.
  • Dan is er ook nog de naturaverzekering. Hierbij wordt er geen bedrag uitgekeerd, maar komt het in de vorm van diensten en goederen die bij een uitvaart komen kijken. Meestal heb je dan een basispakket, maar daarnaast kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor eventuele extra's.
  • De derde vorm is de Koopsom uitvaartverzekering. Bij deze verzekering leg je eenmalig een bedrag in, waarmee de uitvaart (deels) bekostigd wordt.
  • Je kan tot slot ook nog kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering. Hierbij worden de naturaverzekering en de kapitaalverzekering gecombineerd. Je krijgt dan goederen en diensten voor de uitvaart en kunt daarnaast dan geld reserveren voor extra wensen.

De kosten van de premie hangen af van de dekking die je hebt gekozen, welke wensen je hebt voor je uitvaart en je leeftijd. Hoe ouder je bent, hoe groter de kans op overlijden is en hoe sneller de verzekeringsmaatschappij dan zal moet uitbetalen.

HOE BESPAAR JE OP JE VERZEKERINGEN?

Net zo als bij het overstappen van energieleverancier, internetprovider of zorgverzekeraar, kan het vergelijken van levensverzekeringen soms honderden euro's opleveren. Op het internet zijn er diverse goede vergelijkingssites te vinden. Via bijvoorbeeld de uitvaartverzekeringwijzer of Independer kun je de verschillende verzekeringen goed vergelijken en zo snel zien welke verzekering het beste bij jouw situatie past.
Het is toch zonde om geld te laten liggen als besparen zo simpel is?


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners