Besparen op je telefoonkosten

DB Online - Besparen op je telefoonkosten

Over telefoons is veel te zeggen. Het schijnt bijvoorbeeld zo te zijn dat er wereldwijd meer mensen met een mobiele telefoon zijn, dan mensen met een tandenborstel of toilet. Of het waar is, is niet zeker. Het geeft wel aan dat er veel telefoons in de omloop zijn. Jij hebt ongetwijfeld ook een telefoon. Deze brengt, al dan niet, maandelijks kosten met zich mee. Maar je kunt ook besparen op je telefoonkosten.

Waaruit bestaan je telefoonkosten?

De kosten die jij met je telefoon maakt zijn voor iedereen anders. Maar over het algemeen betaal je voor de belkosten, sms kosten en mobiele data. In veel gevallen betaal je ook nog eens voor het telefoontoestel zelf. Je kunt dit als pakket betalen in de vorm van een mobiel abonnement. Je kunt ook alleen betalen per belminuut (en per sms) en per MB data. Je koopt een bepaalde hoeveelheid in, vervolgens telt dit weer af tijdens gebruik. Dit heet prepaid gebruik. Als je wilt besparen op je telefoonkosten moet je dus weten wat voor telefoonkosten jij betaald.

Weet wat je verbruik is

De telefoonkosten die je betaald zijn niet altijd gelijk aan de kosten die je maakt. Als je de ene maand minder belt/sms't of data verbruikt, dan in een andere maand, dan zijn de werkelijke kosten ook verschillend. Met een abonnement betaal je maandelijks wel een vast bedrag. Heb je bij dit abonnement een nieuw toestel aangeschaft, dan betaal je tevens een maandelijks bedrag voor het toestel zelf.

Abonnement of prepaid?

Wil je besparen dan moet je dus keuzes maken. Zijn je verbruikskosten erg grillig? Dan is prepaid wellicht voordeliger. Je betaald immers voor de werkelijke kosten en niet altijd een minimaal bedrag. Zijn de kosten wellicht wel grillig, maar verbruik je erg veel? Dan kan een compleet abonnement voordeliger zijn. Kijk daarom af en toe eens terug op hetgeen je hebt verbruikt en wat het heeft gekost.

Wel of geen nieuw toestel

Niet iedereen heeft een nieuw toestel nodig. Natuurlijk is het leuk om (twee-) jaarlijks een nieuw toestel uit te kiezen. Maar sim only abonnementen zijn veel voordeliger dan complete abonnementen. Een telefoon wordt in feite gehuurd van de provider. Na de contracttermijn is het toestel in de meeste gevallen van jou. Is je oude toestel nog goed? Kies dan een sim only abonnement. Ook kan een los toestel goedkoper blijken dan een jaar lang betalen voor een toestel van de provider.

Pas op voor extra abonnementen

Een grote kostenpost iedere maand, zijn extra diensten/abonnementen. Je kunt hierbij denken aan muziek- of videodiensten. Maar ook verzekeringen of buitenlanddekking. Hoe mooi het allemaal ook klinkt, als jij er maandelijks voor betaald kost het jaarlijks een behoorlijk bedrag. Niet alles is dit waard, hou er vooral zelf de controle over.

Denk aan pakketvoordeel

Er zijn verschillende aanbieders van telefoonabonnementen die meer voordelen bieden. Je kunt hierbij denken aan extra belminuten of data bij de aankoop. Of een maandelijks voordeel wanneer je twee abonnementen combineert. Dit kan ook in combinatie met een televisie of internetaansluiting van je huis zijn.

Besparen op je telefoonkosten doe je vooral door goed op te letten. Reken uit wat je totaal gaat betalen als je een abonnement afsluit. En is een nieuw toestel wel nodig? Daarnaast kunnen extra betaalde diensten voor een hoog maandbedrag zorgen.
Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners