Geld besparen op online games in 2019

Online spellen spelen is leuk. Zeker wanneer je een goede computer of console hebt staan en weet welke spellen je zelf het leukst vindt om te spelen. Maar laten we eerlijk zijn: online games spelen kan ook flink in de kosten lopen. Een gemiddeld spel voor jouw PlayStation of Xbox kan meer dan honderd euro kosten. En wil je vervolgens alle uitbreidingen en bonussen er ook nog bij, dan lopen de kosten al snel hard op.

Kun je online games spelen en besparen op de kosten? Wat moet je in de gaten houden en welke mogelijkheden zijn er eigenlijk?

Kun je geld besparen op online games?

Ja, zonder enige twijfel. Zelfs wanneer je niet kiest voor de gratis online browsergames, zijn er verschillende mogelijkheden om te besparen op de kosten. Zo is het verstandig om de spellen niet te kopen wanneer ze net uit zijn. Meestal daalt de prijs al na een paar weken, omdat de online games niet het eeuwige leven hebben en er zoveel mogelijk spelers aangetrokken moeten worden.

Daarnaast is opletten op de mogelijkheden altijd een goede optie. Wil je bijvoorbeeld erg graag FIFA 20 spelen omdat Street weer terugkomt in deze versie? Dan kun je die nu al met korting bestellen. Doe je dit voor 5 augustus, dan kun je ook nog een paar dagen eerder starten. Daarmee heb je meer kans op leuke bonussen, waardoor je geen pakketten hoeft te kopen. En daar bespaar je helemaal een leuk bedrag mee.

Kopen met kortingen, hoe doe je dat het beste?

Je kunt dagenlang de prijzen van spellen vergelijken bij de aanbieders, maar of dat nou echt handig is, dat is nog maar de vraag. Vaak kun je in de Store via je console de leukste aanbiedingen vinden. Speel je echter via de computer, dan kun je beter kijken op websites zoals G2A of Steam. Dit zijn aanbieders die dankzij hun bereik leuke kortingen kunnen afdwingen bij de leveranciers van de spellen.

Soms bespaart je dit een paar euro, andere keren krijg je leuke extraatjes en in sommige gevallen betaal je slechts de helft van de prijs. Goed, het is even wat werk omdat je deze websites wel in de gaten moet houden, maar het is wél een sterke manier om te besparen op de kosten voor het online gamen.

Gratis spellen spelen

Je kunt er ook voor kiezen om spellen gratis te spelen. Hiermee doelen we niet op de Facebookspellen die gratis gespeeld kunnen worden, want daar zit meestal geen zinnig verhaal achter. Leuke online browsergames zijn er genoeg. Die kun je spelen zonder een euro te betalen.

Uiteraard zijn er betaalde opties en kun je sneller groeien wanneer je wel een paar euro stort, maar je kunt er ook een sport van maken om zo hoog mogelijk te komen zonder te betalen. Dan voelt een overwinning namelijk ook direct een stuk echter en dat maakt het de moeite alweer meer dan waard.

Wil je liever wat meer spanning en kies je voor online gokken? Dan zijn er ook manier om geld te besparen. Let bijvoorbeeld eens goed op de bonussen die aangeboden worden en kies altijd een aanbieder die terugkerende bonussen heeft, omdat je hier het meest van kunt profiteren. Nog een tip wanneer je zuinig bent op je geld: kies altijd voor een legaal online casino met een goede licentie, zoals die uit Malta. Wanneer je online gokken op een veilige manier doet, weet je namelijk altijd zeker dat je op elk moment een uitbetaling aan kunt vragen. En je weet ook dat de spellen op een eerlijke manier verlopen, ook een prettig idee.

Kun je nog wel lekker gamen wanneer je probeert zoveel mogelijk te besparen?

Juist wanneer je bespaart op de kosten voor het online gokken, blijft en wordt het leuk. Kies je niet constant voor zinloze uitbreidingen en kies je altijd de scherpste aanbieding, dan houd je geld over. Geld dat je op kunt sparen of kunt gebruiken om dat ene spel toch te kunnen kopen binnen je budget. Besparen op online games is geen gierigheid, het is dé manier om de ervaring tijdens het online gamen juist zo leuk mogelijk te maken.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners