Geld besparen tijdens een dagje uit

Dagelijkse uitgaven, daar bespaar je waarschijnlijk al op. Dat is ook niet zo lastig, folders bieden je al hoge kortingen in de supermarkt en detailhandel. Misschien zet je de verwarming wel wat lager en meld je aan in 3 eenvoudige stappen! bij Kiesjefolders als je goedkoop een extraatje aanschaft. Maar als je een gezellig dagje weg wil kan dit nogal een lastig klusje zijn (zeker in Nederland). Een dagje naar het strand kan behoorlijk oplopen. Denk aan de parkeer- of treinkosten en uitgaven aan een hapje en een drankje.

Gelukkig zijn er genoeg leuke uitjes die je met met een klein (of geen budget) kunt doen. Je zult versteld staan wat voor leuk weekend je kunt hebben zonder dat je veel geld uitgeeft, want niet alles hoeft veel geld te kosten. Onder dit motto hebben wij voor jou een aantal budgetproof activiteiten op een rijtje gezet.


Activiteiten voor buiten

Ga naar een lokale waterkant
In jouw buurt is vast ook een strand, meer of rivier te vinden waar je kunt picknicken. Wanneer er geen waterkant in je buurt is, is het park of je achtertuin ook ideaal voor een picknick.

Geniet van je voortuin
Heb je er ooit aan gedacht om je eigen terras in de voortuin te maken? Geniet samen met de buren van de zon voor een fractie van de prijs!

Maak een wandeling of ga fietsen
Niets is lekkerder dan op een zonnige dag in de buitenlucht te zijn. Geniet van je omgeving en maak een wandeling door je buurt. Wil je naar een bestemming die lopend net te ver is? Pak dan de fiets en maak een fietstocht. Tip! Neem een eigen flesje drinken mee zodat je tussendoor op een bankje even kunt uitrusten.

Woon een gratis openluchtconcert bij
Zomers zijn er in de (rand)stad een aantal gratis openluchtconcerten te bewonderen. Hou je van muziek en van een goede sfeer? Dan is dit zeker een leuk vermaak!

Bezoek een gratis museum
Heb je zin om wat meer over een onderwerp te weten te komen? Bezoek een gratis museum! Museumkwartier benoemt de top 20 musea in Nederland.

Ga vissen
Heb je je vishengel nog in de kast liggen? Ga weer eens vissen! Een ontspannen bezigheid die je lekker in de buitenlucht kunt uitvoeren. Let er wel op dat je een gebied neemt waar je legaal mag vissen!


Activiteiten voor binnen

Verken de bibliotheek
Boeken huren kost geld, maar boeken in de bibliotheek zelf lezen is gratis! Zoek een goed boek en lees in alle rust een goed boek. Sommige bibliotheken hebben ook gratis community-lessen!

Haal je kaart- en/of bordspelletjes uit de kast
Een regenachtige dag? Je hebt vast nog wel wat kaart- en/of bordspelletjes in de kast liggen. Organiseer een spelletjesmiddag en let the games begin!

Rangschik je meubels opnieuw
Wil je je interieur een andere look geven of ben je toe aan iets nieuws? Je meubels opnieuw rangschikken geeft al een heel verfrissend effect! Wie had ooit gedacht dat die bank aan de andere kant van de kamer goed zou staan?

Doe vrijwilligerswerk
In jouw buurt zit vast wel een bejaardentehuis of een andere instelling waar vrijwilligers welkom zijn. Ga eens langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn, zo leer je weer nieuwe mensen kennen en bovendien is het ook erg dankbaar werk!

Probeer een nieuw recept
Heb je vanavond zin om iets anders te eten, maar is uit eten gaan te duur? Ga een middagje kokkerellen! Speur op internet naar een nieuw recept en laat je verrassen.

Host een kledingruil
Heb je kleding in je kast liggen die je niet meer aantrekt? Zoek je kleding uit, vraag je vrienden hetzelfde te doen en organiseer een kledingruil middag. Zo maak jij iemand blij met jouw kleding en scoor je zelf ook nog wat leuks.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners