Geld besparen voor de vakantie

De vakantie is vaak een flinke uitgave. Je hebt er het hele jaar voor gewerkt en zal een bepaald budget beschikbaar hebben gesteld om de vakantie te kunnen betalen. Als je van dat budget nog wat over zou houden, kun je daar weer extra dingen voor doen tijdens of na de vakantie. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om nog voordat je op vakantie bent geld te besparen.

Geld besparen voor de vakantie

Vroegboeken

Door vroeg te boeken kan je makkelijk geld besparen. Als je vroegboekt ontvang je vaak tot 50% korting per boeking. Meestal is het ook geen probleem als je nog geen goedkeuring hebt gehad van je werk, of als de vakantie thuis nog overlegd moet worden. In de meeste gevallen kan je je vroeggeboekte vakantie in het begin van volgend jaar nog gratis annuleren of wijzigen.

Tips voor onderweg

Ga je met de auto naar je vakantiebestemming? Dan zijn er een aantal zaken waar je op kan letten. Zo kan je over het algemeen goedkoop tanken in Luxemburg. Dus als je reis richting Frankrijk of Italië gaat, adviseren wij om in Luxemburg de auto vol te gooien. Dit bespaart je al snel tientallen euro’s. Wanneer je de reis richting de camping in Zuid-Frankrijk vervolgd, krijg je al snel te maken met tolwegen. Er zijn meerdere manieren deze zoveel mogelijk te vermijden en dus kan besparen op jouw reis!

Neem eten en drinken van thuis mee

Na uren autorijden begin je snel trek te krijgen. Prijzen van broodjes en koffie bij het tankstation rijzen vaak de pan uit. Wil je een aantal keer een tussenstop maken om wat te eten of te drinken. Zorg dan dat je voldoende voedsel van thuis meegenomen hebt, zodat je niet elke keer de volle mep hoeft te betalen. Zorg dat je bijvoorbeeld koffie of thee in een thermoskan meeneemt en broodjes, salade, en frisdrank in een koelbox meeneemt. Zo blijven de warme dranken lekker lang warm en de belegde broodjes lekker fris.

Check je koffer nog een keer

Check je koffer nog een keer (en nog een keer en nog een keer)

Zorg ervoor dat je je koffer voor vertrek nog eens helemaal uitpluist. Heb je alles meegenomen? Laat dit ook anderen van je reisgenoten doen en check ook elkaars koffer voor de belangrijkste zaken. Het is handig om vooraf een lijstje te maken met belangrijke spullen die zeker mee moeten. Zo voorkom je dat je belangrijke zaken vergeet. Als je alles meeneemt voorkom je dat je onnodige uitgaven moet maken op de plek van bestemming. Een zwembroek van €20,- kopen op je vakantiebestemming is toch zonde als je deze ‘gewoon’ mee had kunnen nemen.

Zorg voor oppas voor je huisdieren!

Heb je huisdieren? Een optie is om ze naar het asiel te sturen, waar je vaak per dag voor betaald. Als je meerdere huisdieren hebt en je gaat 14 dagen op vakantie kan dit een dure aangelegenheid worden. Wellicht heb je goede contacten die thuisblijven in de periode dat je op vakantie bent. Denk aan je ouders, de buurman of een goede vriend. Misschien vindt één van hun het leuk op jouw dieren te passen terwijl jij op vakantie bent. Natuurlijk kan je onderling een beloning afspreken, maar dit zal zeker minder zijn dan je huisdier(en) naar het asiel te brengen.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners