Goedkoop op citytrip? 4 budgettips

Het heerlijke weer en de ontspanning tijdens de zomervakantie maken de behoefte aan een citytrip alsmaar groter. Maar niet iedereen heeft daar altijd zomaar het budget voor klaar liggen. Gelukkig zijn er ook voldoende manieren om goedkoop een citytrip te maken. De beste budgettips voor een goedkope, en onvergetelijke citytrip, vind je hier.

Bespaar op de energierekening met deze tips

1. Plan het gewoon lekker zelf

Nu zijn er allerlei aanbieders die je complete pakketten voor je citytrip aanbieden. Vluchten, hotelovernachtingen en zelfs excursies vormen een pakket voor een knallende citytrip. Maar wanneer je even de tijd neemt om dit zelf uit te stippelen, zul je er al snel achter komen dat je op die manier best wat geld kunt besparen. Stel een toffe planning op en boek alles apart om de voordeligste keuzes te kunnen maken. Op deze manier kun je een bewuste selectie maken tussen de mogelijke attracties, en de duurste trekpleister mijden. In plaats van een 5-sterren hotel, kun je gewoon in een lokale bed and breakfast verblijven en in plaats van dure rondreizen te doen, huur je gewoon een scooter!

2. Blijf in eigen land

Het maken van een citytrip betekent niet dat je direct een vlucht moet gaan boeken. Er zijn namelijk ook geweldig leuke citytrips in eigen land te maken. Ook nog eens erg leuk en avontuurlijk. Vul de auto met lekkere hapjes voor onderweg en maak er een onvergetelijke roadtrip van. Bezoek de tulpenvelden, wandel tussen de windmolens door en verblijf in unieke, lokale hotelletjes om eens een andere kant van Nederland te ervaren. Houd je vervolgens weer wat geld over voor andere leuke dingen.

3. Pak de trein

Wil je jezelf toch liever buiten de grenzen wagen? Pak dan gewoon eens de trein. In plaats van een dure retourvlucht, kun je namelijk ook gewoon met de trein reizen. Voor een paar tientjes vind je al reizen naar Düsseldorf, Keulen of Lille. Kun je de rest van het budget vervolgens gebruiken voor een unieke accommodatie, een paar leuke trips of een aantal toffe souvenirs.

4. Maak gebruik van de stadswandelingen

Iedere leuke stad heeft verschillende stadswandelingen, en deze zijn helemaal gratis! Huur lokaal een fiets, klim samen op een scooter (erg tof in landen als Portugal) of ga gewoon lekker met de benenwagen. Een stadswandeling kost je namelijk helemaal niets, en zorgt er wel voor dat je de leukste punten van de stad aandoet. Niet alleen bespaar je zo geld, maar je werkt ook nog eens wat aan je conditie!

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners