Goedkoper printen: 6 tips

Zeker wanneer je regelmatig veel print kunnen de kosten hiervan hoog oplopen. Niet alleen het papier, maar ook de cartridges moeten natuurlijk meer dan eens aangevuld worden. Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om te besparen op printkosten. We hebben een aantal tips om goedkoper te printen voor je op een rijtje gezet. Kun je ook die besparingen weer in je huishoudboekje toevoegen!

Goedkoper printen 6 tips

1. Sluit een print abonnement af

Een print abonnement maakt dat je maandelijks een bedrag betaald, en iedere keer automatisch nieuwe cartridges toegestuurd krijgt. Op deze manier hoef jij nooit meer op jacht, en bespaar je nog eens geld ook. Je printer stuurt een signaal naar de fabrikant wanneer de cartridges bijna leeg zijn, welke de nieuwe cartridges vervolgens direct opstuurt: inclusief handig retour doosje. Zo zit je nooit meer zonder inkt, en hoef je ook niet op zoek naar nieuwe cartridges. Ze liggen namelijk al op je deurmat!

2. Verander de standaard instellingen

Door een paar kleine aanpassingen in de standaard printerinstellingen te maken kun je al flinke besparingen bewerkstelligen. Laat bijvoorbeeld alles standaard dubbelzijdig afdrukken, en maak geen gebruik van kleuren maar juist van grijswaarden. Zo voorkom je overbodige geld verspillingen.

3. Hergebruik papier waar mogelijk

Een mislukt printje wordt vaak zonder nadenken in de prullenbak gegooid, en dat is natuurlijk zonde. Dat stukje papier kan namelijk ook gewoon hergebruikt worden als kladpapiertje, of zelfs als ‘nieuw’ papier voor een volgend printje.

4. Vermijd kleurgebruik

Het printen in kleur is nu eenmaal duurder dan het printen in grijswaarden. Is er dus niet perse kleur nodig, print dan ook zeker niet in kleur. Een klein logootje in de rechterbovenhoek mag ook gewoon in grijswaarden geprint worden natuurlijk. Moet er toch in kleur geprint worden? Maak dan eerst een testafdruk in grijswaarden zodat je zeker weet dat er niet onnodig veel kleuren inkt verloren gaat.

5. Ga op zoek naar alternatieve cartridges

Je hoeft lang niet altijd hetzelfde merk cartridges aan te schaffen. Een duplicaat van het duurdere ‘echte’ merk print namelijk net zo goed, en op de kwaliteit valt meestal niets aan te merken. Kijk vooraf natuurlijk wel even goed welke duplicaat cartridges bij jouw printer passen, om problemen en storingen te voorkomen.

6. Kies een goedkoop lettertype

Geloof het of niet, maar ook je lettertypes kunnen invloed hebben op de kosten van het printen. Zo zijn er dure, en goedkope lettertypes. Zo is Century Gothic bijvoorbeeld het goedkoopste font om in te printen!Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners