Hoe kun je besparen op je lening?

De rente voor het lenen van geld is historisch laag. Sinds 2018 zijn de rentes op een bijzonder laag niveau terecht gekomen. En voor het eerst zie je dat de rentes op Persoonlijke leningen, waar de rente de gehele looptijd vast staat, lager zijn dan bij het Doorlopend krediet.

Dit betekent dat de rente op variabele rentend krediet hoger is dan op vast rentend krediet. Een beweging die we niet eerder hebben gezien. Een van de grootste kredietbemiddelaars in Nederland meldt dan ook dat 80% van de klanten over 2018 kiest voor een Persoonlijke lening ten koste van het Doorlopend krediet.

Hoe kun je besparen op je lening?

Besparen op je lening

Of je goedkoper kunt lenen hangt af van je bestaande lening. De leeftijd van je lening en waar je geleend hebt zijn hier onder andere bepalend. Zo kan het verschil met een grootbank als Rabobank of ING oplopen tot een besparing van enkele honderden euro’s per jaar, afhankelijk van je uitstaande lening. Het komt er kort gezegd op neer dat hoe ouder je lening hoe meer je normaal gesproken kunt besparen.

Bereken en sluit je lening over

Op Becam.nl kun je vrijblijvend berekenen of je, je bestaande lening, goedkoper kunt oversluiten. De berekening geeft je direct een goede indicatie van wat je kunt besparen. Heb je meerdere leningen? Ook dat is geen probleem, in de besparingsmodule kun je meerdere leningen kwijt. Van belang is te weten wat de huidige uitstaande hoofdsom is, het actuele rentepercentage en de maandtermijn die je nu betaald. Met deze informatie kun je de vergelijking maken.

Als er sprake is van een voordeel dan kun je er vervolgens voor kiezen om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Een offerte geeft een meer exact beeld van wat Becam voor je kan betekenen, gebaseerd op je persoonlijke situatie. Voor meer informatie kun je kijken op www.becam.nl.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners