Hoe kun je snel scheiden

Als eenmaal het besluit is gevallen dat jullie definitief uit elkaar gaan en gaan scheiden, dan wil je ook niets liever dan snel scheiden. Hoe vlotter het rond is, hoe eerder je je nieuwe leven kunt inrichten en de scheiding kunt verwerken en het een plekje geven. Maar hoe regel je dat? Hoe kan je ervoor zorgen dat jullie zo snel mogelijk uit elkaar zijn en de hele scheiding rond hebben?

rechtsinfo scheiden

Flitsscheiding bestaat niet meer

Zes jaar geleden bestond de flitsscheiding nog. Je kon toen bij de gemeente je huwelijk om laten zetten naar geregistreerd partnerschap. Voorwaarde was wel dat er geen minder jarige kinderen waren. Vervolgens kon je direct het geregistreerd partnerschap laten beëindigen bij de burgerlijke stand. Je hoefde dus niet via de rechtbank te scheiden. In ongeveer een week kon je dan van elkaar gescheiden zijn. Dit was echt snel scheiden. Een groot nadeel van een flitsscheiding was dat het niet in het buitenland werd erkend. Dus als je daar opnieuw wilde trouwen of een kind wilde erkennen, kon dat niet. Sinds 1 maart 2009 is het niet meer mogelijk een flitsscheiding aan te vragen.

Communicatie is essentieel

Als er geen goede communicatie is tussen jou en je ex, dan resulteert dat direct in een vertraging van het scheidingsproces. Als jullie proberen zo goed mogelijk open en eerlijk met elkaar over alles te praten, houdt dit het tempo erin. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om onder begeleiding van een mediator tot goede afspraken te komen. Het grote voordeel hiervan is dat jullie samen naar oplossingen zoeken, bij zaken waar je samen niet uitkomt.

Online scheiden

Tegenwoord is online scheiden een hele populaire manier van snel scheiden. Je regelt samen bijna de hele scheiding zelf. Je ontvangt de juiste documenten die je moet invullen thuis. Hierop vul je samen de afspraken in. Je retourneert de papieren. Een juridisch expert checkt alles nog even en soms vindt er nog een afspraak plaats. Daarna dient de juridisch expert het verzoek tot echtscheiding in bij de rechter. Je hoeft zelf niet naar de rechtbank en ontvangt vanzelf bericht zodra de rechter de scheiding heeft uitgesproken. Binnen ongeveer drie tot vijf weken kan je dan gescheiden zijn.

rechtsinfo scheiden

Rechtsinfo. Informatie en vergelijkt hulp bij echtscheiding

Het vinden van juridische hulp kan lastig zijn. Zeker bij situaties die veel impact hebben in je leven zoals een echtscheiding. Rechtsinfo vergelijkt voor jou verschillende aanbieders van juridische hulp om je te helpen bij het vinden van de juiste expert voor de beste mogelijk ondersteuning.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.
rechtsinfo scheiden

© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners