Hoe levert je auto verkopen het meeste op?

Het internet heeft gezorgd voor veel nieuwe autobedrijven, maar tegelijkertijd betekende dit ook het einde voor veel autobedrijven. In 2009 gingen er 280 autobedrijven failliet en in 2013 nog eens 236. De auto verkoopbranche kan ik verschillende categorieën worden opgedeeld. Zo is er de traditionele autodealer, advertentiewebsites en auto verkoop sites.

Met de vele verkoopkanalen van tegenwoordig is het geen probleem om je auto te verkopen. De komst van het internet heeft ons niet langer beperkt tot de dealer in de buurt of de kenniskring. Wanneer je uit zoveel kanalen kunt kiezen dan resteert de vraag: welk kanaal levert voor mij het meeste op?

Voor- en nadelen van verschillende verkoopkanalen

Mensen verkopen de auto nog steeds vaak bij de dealer. Bij de dealer is het ook mogelijk om je auto in te ruilen voor een andere auto. Tijdens het inruilen van je auto hoef je niet te rekenen op de beste prijs. De dealer moet jouw auto weer doorverkopen en wil er een winstmarge aan overhouden, terwijl hij in veel gevallen ook kosten voor de auto maakt. De auto die je vervolgens weer meeneemt wordt ook een winstmarge over gerekend.

Via het internet verkoop jij je auto via verschillende advertentiewebsites aan particulieren. Via deze platformen bereik je particulieren in heel Nederland, waardoor je een landelijk bereik hebt. Hoeveel je voor je auto krijgt hangt af van de mensen die bij jou aan de deur komen, maar je kunt er wel vanuit gaan dat er veel wordt onderhandelt over de prijs. Het bod dat je online op je auto krijgt is daarom lang niet altijd de uiteindelijke verkoopprijs.

Daarnaast zijn er speciale auto verkoop sites, waaronder de de autoverkoopservice van Wijkopenautos.nl. Je verkoopt je auto hier niet aan particulieren, maar aan het bedrijf zelf. Met het grote netwerk dat zij hebben wordt de auto doorverkocht. Voordeel aan je auto hier te verkopen is dat je niet te maken krijgt met vreemden die bij je aan de deur komen, proefritten en onderhandelingen. De verkoopservice is geheel gratis en nadat er een taxatie van je auto is gemaakt ontvang je een vast bod. Zodra je akkoord gaat regelen zij de RDW vrijwaring en wordt het afgesproken bedrag overgemaakt. Het bedrag dat je ontvangt is afhankelijk van het model van je auto en de staat waarin deze verkeerd. Via de website doe je een gratis waardebepaling.

Tips om de autowaarde te verhogen

Voor welke kanaal je ook kiest, er zijn een aantal manieren om de waarde van je voertuig net wat omhoog te krikken voordat je deze verkoopt.

  • Maak de auto altijd goed schoon. Men is simpelweg bereid om meer neer te leggen voor een voertuig die er goed uitziet.
  • Vervang kapotte of beschadigde onderdelen die eenvoudig te vervangen zijn, zoals wieldoppen, bumpers, automatten en andere onderdelen.
  • Zorg dat je auto een geldige APK heeft. Naast dat een auto weinig te bieden heeft wanneer deze niet gekeurd is, is het ook niet de beste reclame voor je auto wanneer deze niet is toegestaan op de weg.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners