hypotheekverstrekkers vergelijken

Hypotheekverstrekkers vergelijken kan je veel geld besparen

Een hypotheek krijgen om een huis te kunnen kopen blijft soms een ingewikkelde klus, maar wordt steeds toegankelijker gemaakt voor iedereen. Een klein nadeel blijft dat er een hoop verschillende hypotheekverstrekkers zijn die allen iets anders roepen. Toch blijkt het wel voordelig te zijn om eens goed naar de verschillende verstrekkers te kijken en de hypotheken die zij aanbieden goed onder de loep te nemen. Een onafhankelijke hypotheek berekenen is daarom erg belangrijk. Deze website kan helpen met het bekijken van de verschillende hypotheken en de verschillen in deze hypotheken.

Hypotheekverstrekkers

De meeste mensen hebben geen spaarpotje met een aantal ton erin om zo even een huis te kunnen kopen. Hiervoor is in Nederland de mogelijkheid om een lening te krijgen, dat noemen we een hypotheek. Deze hypotheek wordt door een hypotheekverstrekker verleend zodat er een huis gekocht kan worden. Aan deze hypotheek zitten een aantal voorwaarden waarop de hypotheek afgesloten mag worden. Deze voorwaarden zijn er zodat de verstrekker zeker weet dat de lening ook terugbetaald kan worden. Zo moet iemand een bepaald inkomen hebben en dit ook vast maandelijks verdienen. De hypotheek wordt namelijk maandelijks betaald, maar dit moet dan wel mogelijk zijn. Ook zijn er vaak nog een hoop andere voorwaarden verbonden aan het krijgen van een hypotheek. Deze voorwaarden kunnen nog wel eens verschillen. Ook de maandelijkse kosten die de hypotheekverstrekker in rekening brengt kunnen verschillen.

Maandelijkse kosten

Naast dat iemand maandelijks zijn of haar lening terugbetaald, is er ook nog zoiets als rente. Een hypotheekverstrekker brengt een vast rentebedrag in rekening bij de lener. Vaak is dit een bepaald percentage wat voor de koop is afgesproken. Ook kan dit percentage vastgezet worden voor bijvoorbeeld een aantal jaren. Ook hier zijn bij de meeste hypotheekverstrekkers verschillen in. Vooraf je hypotheek maandlasten berekenen kan je daarom veel geld besparen.

Hypotheekverstrekkers vergelijken

Bij zowel de voorwaarden als bij de rentepercentages kan dus per hypotheekverstrekker een groot verschil zitten. Zo kun je bijvoorbeeld bij de ene verstrekker een stuk gemakkelijker een hypotheek afsluiten, maar heb je een hogere rente. Ook kan je bij een andere hypotheekverstrekker veel moeilijker een hypotheek afsluiten, maar heb je dan weer een vastgestelde rente voor een aantal jaar. Dit heeft natuurlijk een hoop te maken met de voorkeur die jij zelf hebt bij de hypotheek, maar het kan ook een hoop geld schelen. Wanneer je bijvoorbeeld een huis koopt met een hypotheek van 100.000 euro. Je krijgt een hypotheek, maar betaalt hier 2 % rente over. In totaal is dat dus nog eens 2000 euro extra dat je per jaar betaalt. Op zich valt dit best mee, maar stel dat deze rente ineens wijzigt door bepaalde omstandigheden. Dan kan hij zo een aantal procent groeien. Het kan ook zijn dat je afspreekt om de komende 10 jaar een vast percentage aan rente te betalen. Op die manier weet je dat dit percentage niet kan en mag veranderen en dus ook absoluut niet hoger wordt. Dit kan net een stukje zekerheid bieden die je nodig hebt om de hypotheek af te sluiten.

Tot slot

Het kan dus enorm lonen om goed te vergelijken tussen verschillende hypotheekverstrekkers. Elke euro is er een dus ga niet blindelings kiezen voor de laagste rente, want dat kan inhouden dat je uiteindelijk duurder uit bent door de rente die wijzigt. Kies de hypotheek die het beste bij jou en jouw situatie past. Benieuwd waarop je nog meer kunt besparen? Lees hier ons artikel over energie besparen.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners