In 2020 extra geld opzijzetten zonder te besparen

Voor veel Nederlanders is maandelijks geld overhouden best lastig. Ook in 2020 zijn er weer een aantal dingen duurder geworden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de energie en je zorgverzekering. En daarnaast is ook net naar buiten gebracht dat de gemeentelijke belastingen dit jaar nog eens met gemiddeld 5,2 procent stijgen. Toch is er wel een lichtpuntje. Uit alle berekeningen is namelijk gebleken dat het grootste deel van de Nederlanders dit jaar toch een koopkrachtgroei krijgt. Hoe dat kan?

Maandelijks meer nettoloon

Intussen heb je waarschijnlijk je eerste loonstrookjes over 2020 al ontvangen. En klopt het dat jij deze maand netto meer overhoudt dan in december 2019? Gefeliciteerd, want dan pakt de verlaging van de belastingtarieven ook voor jou gunstig uit! Met de invoering van een twee schijvensysteem en een verhoging van de arbeidskorting en de algemene heffingskorting gaan de meeste Nederlanders minder belasting betalen over hun inkomen. Het was vorig jaar al aangekondigd, maar nu de eerste maandsalarissen binnengekomen zijn is het ook echt zichtbaar. Voor miljoenen werkende Nederlanders betekent dit al snel een maandelijks extraatje van 50 tot zelfs meer dan 100 euro. Ook veel ZZP’ers en andere ondernemers profiteren overigens van de veranderingen in het stelsel.

Om hoeveel extra loon gaat het eigenlijk?

Hoeveel je extra overhoudt hangt af van de hoogte van je salaris en je persoonlijke financiële situatie. Vooral voor zelfstandigen kan dit verder uiteenlopen. Minister Koolmees van Sociale Zaken heeft eerder een overzicht naar de Tweede Kamer gestuurd. Hieruit bleek dat bij een jaarinkomen van 50.000 euro gemiddeld sprake is van een netto salaris effect van 1,9 procent, bij 70.000 euro 1,6 procent en bij 90.000 euro 1,8 procent.

Het Nibud heeft dit verder doorberekend voor een aantal typen huishoudens. Een alleenstaande met een salaris van 75.000 euro krijgt maandelijks 116 euro netto extra. Een paar met een alleenverdiener en twee kinderen en een jaarinkomen van 70.000 euro 107 euro extra. Een stel tweeverdieners zonder kinderen met 70.000 en 45.000 euro samen 208 extra. En tot slot een paar tweeverdieners met twee kinderen met 85.000 en 40.000 euro samen 217 euro netto extra.

Uitgeven of (deels) opzijzetten?

Dit maandelijks terugkerende voordeeltje kun je direct uitgeven. Als je je er niet erg van bewust bent, is de kans groter dat het besteed wordt aan extra boodschappen of andere uitgaven. Het is echter beter het nuttiger in te zetten en (deels) te bewaren voor later. Zelfs met een krappe beurs lukt het nu je maandelijkse inkomsten vanaf januari een beetje gestegen zijn, mogelijk wel om iedere maand een paar tientjes – of meer – opzij te zetten. Door de stijging van het nettoloon merk je hier zelfs niets van in je portomonnee. Het extra geld kun je automatisch laten beleggen. Als je nu start met periodiek beleggen bouw je stap voor stap een mooie vermogen op voor later.

Al vanaf 10 euro per maand beleggen bij BinckBank

Hoe je eenvoudig het extra geld opzij kunt zetten? Bij BinckBank kun je al vanaf 10 euro iedere maand automatisch een bedrag storten op je beleggingsrekening. Doordat je maandelijks geld inlegt en het geld automatisch belegd wordt, kan je vermogen vervolgens groeien tot een mooi bedrag. Bij Binck Fondsbeleggen kies je zelf de beleggingsfondsen waarin je belegt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Duurzaam Beleggen bij Binck. Bij Binck Forward wordt het geld precies volgens jouw wensen belegd, zodat je inleg optimaal kan renderen. Met meer of juist minder risico en met de bij jouw passende tijdshorizon. Wil je toch liever zelf gaan beleggen? Dan kun je er ook voor kiezen opties te kopen.

Bij BinckBank roepen ze het met trots: ze zijn ‘Gek op Beleggen’. Dit en dit alleen doen ze immers ook al twintig jaar lang. Voeg je daarom net als de 300.000 andere Nederlanders die ook beleggen bij BinckBank. En grijp de fijne salarisverhoging van 2020 aan om te starten!

Beleggen kent risico’s. Je inleg kan minder waard worden. Je werkelijke rendement is afhankelijk van de ontwikkelingen op de markten, de timing van stortingen en onttrekkingen, herbalancering van de portefeuille en aanpassingen van het risiconiveau. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners