Investeren in je huis om te besparen

Het klinkt in eerste instantie misschien wat tegenstrijdig, maar juist door in je woning te investeren kun je op de lange termijn ontzettend veel geld besparen. Maar welke investeringen zijn het geld nu waard, en wat kunnen ze je opleveren? We zetten een aantal slimme investeringen voor je op een rijtje.

Investeren in je huis om te besparen

1. Lage temperatuur verwarming

Hoewel veel woningen nog steeds verwarmen met behulp van radiatoren, kosten deze veel energie. De meer nieuwe, moderne manieren van lage temperatuur verwarming zorgen niet alleen voor een goede verwarming van de woning, maar besparen ook flink wat geld. Opties als muur- of vloerverwarming zorgen er namelijk voor dat de woning net zo warm wordt als met de radiatoren, maar dat er veel minder energie gebruikt wordt. De lage energie kosten zullen de investering er in no-time uithalen.

2. Verbeter de isolatie van je woning

Eén van de grootste kostenposten op energiegebied is de verwarming. Niet alleen kun je deze kosten omlaag halen door lage temperatuur verwarmingsmogelijkheden te installeren: je kunt je huis ook beter laten isoleren. Hoe beter de isolatie van je woning, hoe minder warmte en energie er natuurlijk verloren gaat. Daarnaast heb je ook nog eens kans op een mooie subsidie isolatie die de eenmalige kosten van de investering nog wat omlaag brengen.

3. De installatie van zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen wordt tegenwoordig steeds meer als normaal gezien. De zonnepanelen worden dan ook steeds goedkoper aangeboden; en het rendement is er zeker! Niet alleen zorgen zonnepanelen voor een direct lagere energierekening (je produceert een deel van je stroom natuurlijk helemaal zelf); ook zorgen ze ervoor dat jouw energie over een kleine zeven tot tien jaar helemaal gratis is!

4. Gebruik het regenwater

Er zijn allerlei slimme manieren om het regenwater te gebruiken en hierdoor op waterkosten te besparen. Een regenton kan al het gevallen water opvangen en vervolgens bijvoorbeeld door je tuin verspreiden met behulp van een handig irrigatiesysteem. En dat scheelt jou natuurlijk weer flink op de energiekosten. Er zijn zelfs voorbeelden van mensen die deze regen integratie zo serieus hebben opgepakt, dat bijna al het water in huis van het regenwater komt! v

5. Investeer in energiezuinige apparaten

Hoewel dit niet direct een investering in je woning zelf is, staat het wel weer in verband met die hoge energierekening. Energiezuinige apparaten (denk hierbij vooral aan bijvoorbeeld je koelkast, wasmachine enzovoorts) kunnen namelijk ontzettend grote besparingen opleveren. Een energiezuinige koelkast scheelt je bijvoorbeeld al een paar tientjes op de energierekening in tegenstelling tot een oude, energie dure koelkast.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners