Kosten besparen op het halen van je rijbewijs

Misschien heb je geluk en betalen je ouders je rijbewijs. Misschien moet je een deel meebetalen of misschien zijn de kosten helemaal voor rekening. Eigenlijk maakt het ook helemaal niet uit, het is altijd goed om het zo goedkoop mogelijk te doen. Op deze manier houd je hopelijk ook nog wat geld nodig voor de aanschaf van een auto, de verzekeringen en alle andere dingen die erbij komen kijken! Waar kun je nu rekening mee houden om zoveel mogelijk kosten te besparen op het halen van je rijbewijs? We hebben hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

DB Online - Kosten besparen op het halen van je rijbewijs

Theorietest

Het is verstandig om voordat de lessen beginnen, je theorie vast binnen te halen. Mocht je nu namelijk afrijden en slagen, heb je toch echt die theorie nodig om de weg op te mogen. Het is dus gemakkelijk om deze vast te hebben. Om extra kosten te voorkomen, zorg je er natuurlijk voor dat je de theorie in 1x haalt. Nu krijg je over het algemeen gelukkig meerkeuzevragen, maar dit garandeert geen slagen. Zorg dus dat je voldoende tijd neemt om het materiaal goed te bestuderen en jezelf meerdere keren te laten overhoren voordat je op examen gaat. Je kan ook heel gemakkelijk online theorie oefenen om er zeker van te zijn dat je de stof goed beheert!

Proefles

Doe voordat je aan lessen begint eerst een proefles. Aan de hand van deze proefles wordt namelijk je pakket bepaald. Hier wordt beoordeeld wat je rijvaardigheid is en hoeveel lessen je nodig hebt. Kies dus niet zomaar een pakket. Dit kan resulteren in of te weinig lessen voor examen, of te veel lessen en hierdoor hogere kosten. Een proefles bespaard je dus al snel een flink bedrag!

DB Online - Geld besparen bij het halen van je rijbewijs

Praktijklessen

Als je dan aan de praktijklessen begint, probeer dan minimaal 1 les per week te rijden. Als je er teveel tijd tussen laat zitten vergeet je al snel de dingen die je geleerd hebt en ben je langer bezig met het herhalen en ‘opfrissen’ van wat je de vorige les geleerd hebt. Door minimaal 1 keer per week te lessen, onthoud je dingen makkelijker en kun je de volgende les meteen aan de slag. Probeer de lessen ook zoveel mogelijk op verschillende tijden in te plannen. Zo wen je aan alle verkeerssituaties en kom je met je examen niet zomaar voor verrassingen te staan. Ook dit scheelt natuurlijk weer in de kosten van het lesgeld.

Rijbewijs binnen? Lees hier andere besparingstips om goedkoop auto te rijden!Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners